Heritage Le Boscq 2000

  • Ranska, Bordeaux, Médoc
  • Dourthe, AC Saint-Estèphe
  • Hinta € 16,89
  • Nro 448317

Château Le Boscq on Saint-Estèphen ensimmäisiä klassikoita ja se oli myös ensimmäisiä Cru Bourgeois-luokituksen saaneita tiloja. Aikoinaan (1800-lvun lopulla) tilan omisti Saint-Estèphen kylän pormestari. Sittemmin vuonna 1995 Dourthen viiniliike hankki tilan omistukseensa. Tilan viinintekoa konsultoi tunnettu enologi Michel Rolland.

Héritage de Le Boscq on Château Le Boscqin kakkosviini ja se on valmistettu tilan nuoremmista, keskimäärin 25-vuotiaista viiniköynnöksistä. Sitä tuotetaan vuosittain 40 000–50 000 pulloa kun ykkösviinin tuotanto on noin 70 000 pullossa. Viinin Merlot-, Cabernet Sauvignon ja Petit Verdot- rypäleet korjataan 16 hehtaarin tarhalta, jonka maaperä on karkeaa soraa ja osin kalkkipitoista savea. Viini valmistetaan terästankeissa, minkä jälkeen sitä vanhennetaan 18–20 kuukautta uusissa ranskalaisissa tammitynnyreissä.

Viini on sävyltään purppurainen. Tuoksu on puhdas, runsas ja nuorekas. Siinä on selkeä mustaviini-marjan tuoksu, johon liittyy hento lääkemäisyys sekä mintun tuoksu. Taustalta nousee tammen paahteinen elementti. Maku on kuiva ja se alkaa hedelmäisesti. Viinin tanniinit ovat pehmeät. Jälkimaku on pitkä ja se päättyy mausteiden makuun. Tarjoa viini noin 18-asteisena.

Viiniä voi nauttia jo nyt, mutta se on parhaimmillaan noin 5 vuoden päästä. Nuorena nautittaessa viini kannattaa dekantoida, jotta se paljastaa luonteensa. Vanhemmiten viiniin kehittyy lisää sakkaa, joka myös edellyttää dekantoimista.

Minkä kanssa?

Tämä on klassinen lammasviini. Lampaankare punaviini-rosmariini kastikkeella sekä Provencen perunoilla on minun suosikkini tällaiselle viinille.

Viinarvostelu: Petri Pellinen / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat