Herääminen helpommaksi – miksi aamuseksi kannattaa?

Aamulla kannattaa puuhailla sängyssä ennen töihin lähtöä.

Sängystä aamuisin ylös pääseminen voi olla työn ja tuskan takana. Mikä pahinta, tiedät, että raahaat itsesi ylös vain mennäksesi töihin.

Onko sinulla presentaatio pidettävänäsi? Asiakastapaamisia? Ärsyttääkö pomo? Ehkä sinua kismittää jo valmiiksi, koska tiedät joutuvasi esittämään, että työkavereidesi jutut ovat hauskoja.

Viikonloppunakin, kun luulet saavasi rentoutua, anoppi onkin sairas, ja sinun täytyy mennä katsomaan häntä. Tai vähintäänkin veljen auto menee rikki, ja joudut kuskiksi.

Olipa syy mikä tahansa, jos sinulla on pitkä päivä edessäsi, se masentaa jo valmiiksi. Joten mikä voisi auttaa sinua piristymään ennen masentavia velvollisuuksia? Ei sen monimutkaisempi asia kuin nautinnollinen aamuherätys. 

Kireästä rentoutuneeksi

Orgasmin ansiosta elimistö vapauttaa oksitosiinia, joka saa aikaan lämmön ja rentoutumisen tunteita. Joten jos olet yleensä kireä ja ahdistunut töihin menosta, aamuorgasmi saattaa auttaa sinua tuntemaan olosi rauhalliseksi, tyyneksi ja valmiiksi päivän koetuksiin.

Muista ehdottomasti myös kumppanisi nautinto. Saadessasi antaa kumppanillesi orgasmin piristyt itsekin. Se nimittäin kohottaa itsetuntoasi niin makuuhuonessa kuin sen ulkopuolellakin.

Yleisesti uskotaan, että orgasmi voi auttaa vähentämään stressiä ja ahdistusta. Kaikilla ei ole aikaa tai rahaa hierontoihin tai lomiin, joten tässä voisi olla sopiva ratkaisu. Huffington Postin artikkelissa muistutetaankin, että orgasmin ansiosta myös stressihormoni kortisolin määrä elimistössä laskee. Korkeat kortisolitasot saavat vatsankin turpoamaan, joten sen sijaan, että hyppäisit sängystä ylös kärppänä kellon soidessa, kannattaa jäädä vielä hetkeksi puuhastelemaan – yksin tai kumppanin kanssa.

Ja sitten kokeilemaan!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja