Henry Tikkanen Bocus d`Or-kilpailuun Ranskaan

Keittiömestari Henry Tikkanen edustaa Suomea maailman arvostetuimmassa gastronomian alan kilpailussa Bocuse d`Orissa ensi vuonna. Kuuluisan ranskalaisen keittiömestarin Paul Bocusen nimeä kantava kilpailu on järjestetty Lyonissa vuodesta 1987 lähtien.

Suomen edustaja valittiin Gastro -messujen yhteydessä keskiviikkona. Karsintaan oli kutsuttu myös kolme muuta keittiömestaria: Markus Aremo, Petteri Luoto ja Pekka Terävä. Kilpailijat valmistivat juhla-aterian, jonka pääraaka-aineena oli norjalainen lohi.

-Tavoitteemme on, että suomalainen kokki sijoittuu loppukilpailussa Lyonissa kymmenen parhaan joukkoon, sanoo keittiömestari Lasse Lundqvist Suomen Keittiömestarit ry:n hallituksesta. Suomen paras sijoitus tähän mennessä on ollut keittiömestari Mikael Björklundin viides sija vuonna 1999. Loppukilpailu käydään 28. ja 29. tammikuuta 2003. Kilpailu järjestetään joka toinen vuosi, ja siinä on yleensä ollut osanottajia paristakymmenestä maasta. Henry Tikkanen työskentelee G.W. Sundsmans-ravintolassa Helsingissä.

(Mtv3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja