Mainos

Henrik on käynyt jokaisessa maailman maassa – ja hän on vasta 28-vuotias!

Jos kaipaat inspiraatiota pimeän talven keskelle, jatka lukemista.

Omat kesälomasuunnitelmat saattavat tuntua pieniltä tämän tanskalaismiehen elämäntavan rinnalla. Henrik Jeppsen on nimittäin mies, joka on vieraillut kaikissa maailman maissa, ja mikä vielä ihmeellisempää, hän on vasta 28-vuotias.

Nuoren miehen maailmanvalloitus alkoi yli kymmenen vuotta, jolloin hän aloitti maailmanvalloituksensa vierailemalla kaikissa Yhdysvaltojen osavaltioissa. 3000 päivää myöhemmin hän päätti koko maailman kattaneen reissunsa Eritreaan, juuri sopivasti 28-vuotissyntymäpäiväkseen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Tanskalainen Jeppsen kertoo matkailuinnostuksen saaneen alkunsa jo lapsuudessa, jolloin hän katseli mielellään ulkomaalaisia elokuvia. Jo silloin hän teki päätöksen, ettei tyydy elämässään vain katselemaan. Hän haluaa nähdä maailmaa omin silmin.

– Ensin halusin nähdä 50 maata, sitten sata ja sitten tunsin halua nähdä ne kaikki. Miksi? Koska voin tehdä sen, Jeppsen toteaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä. 

Teini-iässä hän kertoo olleensa arka, mutta tottuneensa pikkuhiljaa matkusteluun. Hän kehottaakin kaikkia uusia asioita pelkääviä aloittamaan omalta mukavuusalueelta ja siirtymään vähitellen eksoottisempiin ja vähemmän tunnettuihin maihin.

– Maailma on hyvin ystävällinen paikka. Me välitämme toisistamme. Jos tarvitsen apua, saan myös sitä, Jeppsen toteaa.

Elä kuin paikallinen, älä kuin turisti 

Kaikki maailman 193 maata nähneen miehen voisi luulla olevan tyytyväinen reissuihinsa, mutta näin ei ole. Jeppsenin seuraavana tavoitteena on käydä läpi Traveler’s Century Club -organisaation luoma lista, joka sisältää peräti 325 maata, territoriota ja ainutlaatuista kohdetta.

Miehen mukaan tämän tavoitteen saavuttamisessa on enemmän haastetta kuin "vain" kaikissa maailman maissa vierailemisessa. Lista sisältää nimittäin myös vaikeasti tavoitettavia saaria ja eristettyjä alueita, joihin pääseminen voi tuottaa vaikeuksia.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Jeppsenin tavoitetta helpottaa tuhatpäinen fanilauma, jonka ansiosta mies on saanut sponsoreita niin lentoyhtiöistä kuin hotelliketjuistakin.

Aivan kaikkia kuluja sponsorit eivät kuitenkaan kata, ja mies pyrkiikin kuluttamaan reissuillaan mahdollisimman vähän, enintään viisi dollaria päivässä. Hän säästää rahaa yöpymällä paikallisten kotona, ostamalla halpaa ruokaa supermarketeista ravintolaillallisten sijaan ja käyttämällä julkista liikennettä aina kun mahdollista.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Kaikissa maailman maissa vieraileminen on paljon halvempaa kuin moni luulee. Mutta sinun täytyy oppia elämään kuin paikallinen, ei kuin turisti, mies neuvoo.

Suosikkipaikakseen Jeppsen mainitsee Etelä-Afrikan, jonka monimuotoisuus, ruoka, kaupungit, maaseutu ja eläimet tekivät häneen suuren vaikutuksen. Euroopasta hän mainitsee suosikikseen Italian.

Viseo: Näillä vinkeillä kartutat lomakassaa. 

9:08

Lähde: Telegraph 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.