Henriikka on ollut sinkku 9 vuotta – ”Aiemmin nolotti sanoa, etten ole harrastanut seksiä vuoteen”

8:11

Henriikka Rönkkönen on ehkä Suomen tunnetuin sinkku. Hän kirjoittaa sinkkuudesta blogia ja on nyt julkaissut siihen liittyen jo kaksi kirjaa, viimeisimmän nimeltään Bikinirajatapaus. Miksi Henriikka kuitenkin karsastaa sinkku-sanaa?

– Olen ollut nyt yhdeksän vuotta sinkkuna, ja siihen on liittynyt kaikenlaisia vaiheita, 34-vuotias Henriikka Rönkkönen kertoi lähetyksessä.

Aiemmin Henriikka koki painetta pariutumiseen.

– Syy, miksi kirjoitan näitä kirjoja ja miksi minulla on sinkkublogi, on, että (aiemmin) minua hävetti sanoa, että "olen ollut viisi vuotta sinkku" tai että "en ole harrastanut seksiä toisen ihmisen kanssa vuoteen". Se oli ihan kauheaa, se nolotti ihan sikana.

Enää Henriikka ei tunne häpeää tai paineita.

– Ikää on tullut, niin en minä enää sellaisia mieti. Olen kauhean onnellinen.

Silti Henriikka vähän karsastaa sinkku-sanaa.

– Siihen liittyy tiettyjä stereotypioita – juuri se, että on haku päällä tai itkee yksin himassa tai on jotenkin vajavainen tai puolikas. Minä en ole mitään niistä. Minusta olisi ihanaa, että olisi kumppani, mutta tekisin ihan tismalleen samoja asioita, olen sinkkuna tai suhteessa. Olen löytänyt elämästäni ne minun rakkauden kohteet, Henriikka sanoo.

Mitkä ovat Henriikan elämän rakkauden kohteita? Miltä Henriikasta tuntuu, kun viestittelykaveri ei enää vastaakaan viesteihin vaan ”ghostaa”? Käyttääkö Henriikka Tinderiä? Miten deittailu ja sinkkuna oleminen on muuttunut ajan myötä? Katso koko video ylhäältä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja