Mainos

Helvetin enkelien presidentin huumesyytteet nurin - 88000 euroa palautettava

Helsingin käräjäoikeus hylkäsi Helvetin enkeleiden presidentin huumesyytteet. Oikeuden mukaan laajassa huumejutussa ei löytynyt näyttöä siitä, että presidentti olisi ollut mukana huumekaupassa.

Oikeus kumosi myös takavarikon, jossa oli 88000 euroa ja 51000 Ruotsin kruunua. Rahat määrättiin palautettavaksi presidentille.

Lopulta presidentti tuomittiin vain yhdestä kokaiinigrammasta 30 päiväsakkoon. Syyttäjä oli vaatinut törkeästä huumausainerikoksesta seitsemän vuoden tuomiota.

Syyte törkeästä huumausainerikoksesta perustui pitkälti siihen, että presidentti olisi asemassa antanut käskyjä huumekaupasta.Oikeudessa mies kiisti olevansa presidentti ja kertoi, ettei Helvetin enkeleillä ole lainkaan presidenttiä.

Oikeus katsoi, että mies on Hells Angels -järjestön vaikutusvaltaisin jäsen Suomessa ja MC Nomads-alaosastossa johtava jäsen riippumatta siitä, käyttävätkö jäsenet hänestä presidentti -nimitystä. Asema ei kuitenkaan riittänyt näytöksi huumekaupasta.

Oikeus langetti huumejutussa kuitenkin useita pitkiä tuomioita: Tuomo Salo sai 12 vuotta vankeutta, Jyrki Korhonen 10 v, Henri Lyytikäinen 8 v, Ville-Petteri Kivelä 6 v 6 kk, Ronnie Lindberg 2 v 6 kk ja Sami Saarinen 2 v 2 kk. Oikeus antoi myös muutamia muita lyhyempiä tuomioita.

Syyskuussa alkaneessa oikeudenkäynnissä oli kyse laajemmasta jengeihin nivoutuvasta huumejutusta, jota puitiin Helsingin käräjäoikeuden turvasalissa. Syytteessä oli syyttäjän mukaan kolme Helvetin enkeleiden jäsentä, yksi Rogues Galleryn jäsen, kaksi 1-800 -jengin jäsentä sekä pari muuta. Suurin osa syytteistä kiistettiin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.