Mainos

Helvetin enkeleiden presidentiltä takavarikoitiin 88000 euroa

Helvetin enkeleiden Suomen presidentti sai syytteen törkeästä huumausainerikoksesta Helsingin käräjäoikeudessa. Syyttäjän mukaan Suomen osaston 44-vuotias johtaja on ollut viime syksynä mukana kokaiinin salakuljetuksessa. Miehen asunnosta löytyi kotietsinnäissä suuri summa käteistä rahaa.

Syyttäjä Perttu Könösen mukaan presidentti antoi alaosaston täysjäsenelle käskyn tuoda Hollannista kaksi kiloa kokaiinia.

- Hän on Hells Angels MC:n Suomen organisaation kansallisena presidenttinä antanut käskyn tai toimeksiannon Hells Angels MC Nomads Finland -alaosaston täysjäsenelle Hollannista maahantuodun kokaiinin vastaanottamisesta ja välittämisestä tai muuten sopinut siitä, että täysjäsen huolehtii kokaiinin vastaanottamisesta ja välittämisestä Hells Angels MC Nomads Finland -alaosastossa, syyttäjä luki.

Syyttäjän mukaan presidentti ja täysjäsen olivat 13.-20. syyskuuta 2010 pitäneet hallussaan kaksi kilogrammaa kokaiinia.

Presidentti kiisti syytteen törkeästä huumausainerikoksesta. Hän sanoi ettei ole pitänyt huumausaineita hallussaan, eikä ole antanut käskyjä. Hän sanoi olevansa jäsen Nomads-alaosastossa, eikä mitään käskyvaltaa ole.

Myös täysjäsen kiisti syytteen ja sanoi, ettei ole kehenkään käskyvaltasuhteessa. Hänen mukaansa kokaiini takavarikoitiin kahdelta mieheltä, joiden kanssa hän on tehnyt rakennusalan bisneksiä. Hänellä ei ole mitään tekemistä kokaiinin kanssa.

Näistä miehistä toinen on 1-800 -jengin johtaja ja toinen jäsen.

Jutussa on kyse laajemmasta jengeihin nivoutuvasta huumejutusta, jota puidaan Helsingin käräjäoikeuden turvasalissa. Syytteessä on syyttäjän mukaan kolme Helvetin enkeleiden jäsentä, yksi Rogues Galleryn jäsen, kaksi 1-800 -jengin jäsentä sekä pari muuta.

Suurin osa syytteistä kiistettiin.

Syyttäjä vaatii 3-10 vuoden vankeustuomioita. Presidentille vaaditaan vähintään 7 vuotta vankeutta.

Asunnosta löytyi 88000 euroa

Kotietsinnässä presidentin asunnosta takavarikoitiin useista kätköistä yhteensä 88670 euroa ja 50500 Ruotsin kruunua käteistä rahaa. Rahoja oli mm. roskakorissa, siivouskaapissa ja asunnossa olleessa urheilukassissa.

Syyttäjän mukaan takavarikoiduista seteleistä on todettu 14 eri henkilön sormenjälkiä, joista 11 henkilöllä on huumausainerikoksia koskevia merkintöjä poliisin rekisterissä. - On aihetta lähteä siitä, että tämä on rikollisesta toimista peräisin.

Syyttäjä vaatii rahaa valtiolle laajennetun hyödyn perusteella. - Vastaaja on syyllistynyt sellaiseen rikokseen, josta voidaan tuomita vähintään neljä vuotta vankeutta, ja koska rikos on luonteeltaan sellainen, että se voi tuottaa huomattavaa taloudellista hyötyä ja koska on syytä olettaa omaisuuden olevan peräisin rikollisesta toiminnasta, syyttäjä totesi.

Syyttäjä esitti myös vaihtoehtoisen syytteen törkeästä rahanpesusta. Syyttäjän mukaan presidentti oli häivyttänyt huumerahan alkuperän.

Asunnosta löytyi myös yksi gramma kokaiinia. - Tätä samaa kokaiinia on päätynyt eteenpän ja yksi gramma on päätynyt presidentille. Se on siis samaa erää.

Jutussa on takavarikoitu noin

Kokaiini tutkittiin Lausannen yliopiston poliisitieteen laitoksella. Suomessa kokaiinivertailua ei tehdä.

Syyte rakentui käytännössä siis 44-vuotiaan jengiaseman, löytyneiden rahojen ja kokaiiniyhteyden varaan.

"Rahat moottoripyörä- ja osakekaupoista"

Syytetyn mukaan rahat ovat laillisia. Kruunut olivat peräisin moottoripyöräkaupasta Ruotsissa. Eurot puolestaan olivat peräisin osakekaupoista. Hän kertoi myyneensä heinäkuussa osakkeita 50000 eurolla. Kaupasta on olemassa kauppakirja ja siitä on tehty ilmoitus verottajalle. Muut rahat ovat kertyneet vuosien varrella mm. moottoripyöräkaupoista.

Presidentti sai syytteen myös laittomaan tuontitavaraan ryhtymisestä, koska häneltä löytyi muutamia ampulleja dopingaineita. Syyttäjän mukaan ampulleissa oli testosteronia, nandrolonia ja kasvuhormonia. Syytetty kiisti myös tämän syytteen. Hän sanoi, ettei tiennyt että tällaisilla aineilla ei olisi myyntilupaa.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.