Helsinkiläinen Reidar teki 90-luvulla "duunikeikan", ja nyt hänen äänensä tunnetaan koko maapallolla – näin hän taiteilee klassikkolausahduksellaan MTV Uutiset Livessä

Reidar Waseniuksen äänen tunnistaa moni, sillä hän on toiminut vuosikymmenien ajan eri palveluiden äänenä. MTV Uutiset Livessä hän kajauttaa legendaarisen klassikkolausahduksen lähes virheettömästi. 

– Tavoittelemanne henkilö puhuu toista puhelua. Olkaa hyvä ja odottakaa sulkematta puhelinta, sanoo miesääni puhelimessa.

Reidar Wasenius, 53, on työskennellyt äänitöiden lisäksi muun muassa toimittajana, puhujana, kouluttajana ja juontajana. Hän ei tee äänitöitä päivätyökseen, vaikka ne ovat hänen tunnetuimpia tuotoksiaan.

– Tämä on minulle sivutyön ja tosi antoisan harrastuksen välimaastossa oleva juttu. En ole koskaan elättänyt itseäni äänenä, kertoo Wasenius MTV Uutisille.

Hän itse tituleeraa itseään ennemmin maapallon kuunnelluimmaksi suomalaisääneksi kuin tunnetuimmaksi ääneksi. 

Waseniuksen äänen voikin kuulla monissa paikoissa, mutta tunnetuimmat ääniprojektit ovat puhelinverkon koputuspalvelu ja VR:n kuulutukset. 

– Olen ollut puhelinverkossa äänenä vuodesta 1992. Lisäksi puhun muun muassa poliisien ja verovirkailijoiden korviin talon säännöksistä.

Wasenius omaa myös vaikuttavan kielipään, sillä hän osaa kaiken kaikkiaan 11 eri kieltä.

Katso videolta, miten klassikkoääni kajahtaa luonnossa ja miten Reidarista tuli yksi maapallon kuunnelluimmista äänistä. 

Juttua on muokattu 18.10 kello 12.50: Wasenius on yksi maailman kuunnelluimpia suomalaisääniä.

Lue myös:

    Uusimmat