Helsingissä suuri rivitalopalo yöllä – paikalle lähetettiin yli 20 autoa

Helsingin Vesalassa syttyi myöhäisillasta tuleen seitsemän asunnon rivitalo. Palo pääsi leviämään kolmeen asuntoon. 

Päivystävän palomestarin Vesa Paatelman mukaan palo oli saanut alkunsa rakennuksen ulkopuolelta. Palontutkinnassa selvitetään, miten palo oli saanut alkunsa. 

Kaikki rivitalon asukkaat olivat evakuoituneet palavasta rakennuksesta. Päivystävän palomestarin mukaan neljän asunnon asukkaat voivat palata koteihinsa. Palossa vältyttiin henkilövahingoilta.

Yksi asunnoista oli pelastuslaitoksen saapuessa paikalle ilmiliekeissä, ja vaarana oli, että koko rivitalo tuhoutuu palossa. Kahden aikaan yöllä paikalle oli jäämässä jälkivartiointi. 

Paatelma sanoo, että palo oli levinnyt kattorakenteisiin ja sieltä päässyt leviämään muihin asuntoihin. Asunnot kärsivät myös sammutustöiden vuoksi vesivahingoista.

Paatelman mukaan neljä asuntoa pelasti hyvin tehty palokatko, joka suojasi niitä palon leviämiseltä. Palokatkolla pystytään rajoittamaan palon ja savun leviämistä rakennuksissa.

Pelastustoimen mediapalvelun mukaan paikalle lähetettiin yli 20 pelastuslaitoksen yksikköä. Hälytys suuresta tulipalosta Helsingin Vesalan Uittamontielle tuli noin varttia yli yksitoista maanantai-iltana.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja