Helsingissä tutkitaan epäilyjä vastaanottokeskuksissa tehdyistä rikoksista

Helsingissä poliisi tutkii epäilyjä vastaanottokeskuksissa tehdyistä rikoksista. Tutkinnassa on välienselvittelyjä, pahoinpitelyjä ja omaisuusrikoksia. Epäillyt rikokset ovat pääasiassa turvapaikanhakijoiden keskinäisiä tapauksia.

Helsingissä on useita vastaanottokeskuksia, joissa on noin 3000 majoituspaikkaa. Keskuksia on muun muassa Koskelassa, Kaarlenkadulla, Punavuoressa ja Metsälässä.

Helsingin apulaispoliisipäällikkö Ilkka Koskimäken mukaan rikosepäilyjä on paljon viime vuotista enemmän, mikä johtuu osittain turvapaikanhakijoiden moninkertaisesta määrästä. Toinen syy on siinä, että yksinäisten miesten määrä on lisääntynyt. 

– Aiemmin on tullut enemmän perheitä ja lapsia, jolloin häiriöitä ei olekaan. Nyt suurin joukko on nuoria miehiä, ja tämä tietysti tekee (tilanteesta) haastavamman.

Koskimäen mukaan poliisi on lisännyt näkyvyyttään varmistaakseen sekä turvapaikanhakijoiden että ympäristön asukkaiden turvallisuuden.

Tornion järjestelykeskuksessa häiriöitä ei ole ollut. Syynä lienee se, että ihmiset viipyvät Torniossa vain lyhyen aikaa ennen siirtoa vastaanottokeskuksiin, kertoo Lapin poliisilaitoksen viestintäpäällikkö Elina Katajamäki.

 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja