Mainos

Helsingissä asuntomurtoja – poliisi muistuttaa kolmesta tärkeästä asiasta

Poliisin tietoon on tullut eilen kolme asuntomurtoa Helsingissä Ruskeasuolla. Kaikki murrot ovat tapahtuneet arvion mukaan aamu- ja iltapäivän aikana, kun talon asukkaat ovat olleet poissa.

Kaikissa tapauksissa murtautuja oli penkonut paikkoja ja saaliiksi oli lähtenyt pieniä määriä käteistä. Murtoja tutkitaan törkeinä varkauksina.

Poliisi muistuttaa, että oveen kannattaa pikimmiten hankkia hyvä lukitus, mieluiten kaksi lukkoa.

– Myös takaoveen kannattaa hankkia hyvä lukitus, sillä takapiha on paikkana murtautujalle yleensä suojaisa. Arvotavaroita ei myöskään kannata jättää näkyvälle paikalle houkuttelemaan pitkäkyntisiä, poliisi toteaa tiedotteessa.

Asuntomurtautuja etsii yleensä kohdetta, jossa on pieni kiinnijäämisriski. Siksi otollinen kohde on tyhjältä vaikuttava asunto.

– Loma-aikoina asunto kannattaa pitää asutun näköisenä esimerkiksi hakemalla postit tai tekemällä lumityöt. Myös hälytyslaitteet ovat suositeltavia.

– Mikäli joutuu kuitenkin asuntomurron kohteeksi, on tärkeää, ettei ala itse siivoamaan paikkoja. Asuntoaan siivoamalla ja jälkiä korjaamalla saattaa tehdä hallaa poliisin tutkinnalle, ja tekijä saattaa jäädä kateisiin, muistuttaa rikoskomisario Tapio Hyvönen Helsingin poliisilaitokselta.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.