Helsingin yliopiston rehtori Jari Niemelä luopuu tehtävästään – syynä terveys

Helsingin yliopiston sairauslomalla oleva rehtori, kaupunkiekologian professori Jari Niemelä luopuu terveydellisistä syistä rehtorin tehtävistä 1.2. alkaen, Helsingin yliopisto kertoo.

Niemelä siirtyy tutkimusvapaalle ja johdon asiantuntijatehtäviin rehtorikauden loppuun 31.7.2023 asti. Niemelän rehtorikausi alkoi elokuussa 2018 ja sen oli määrä kestää viisi vuotta.

– Jari Niemelän aikana Helsingin yliopistossa on tehty merkittäviä avauksia vastuullisuuden ja kestävyyden saralla, sanoo Helsingin yliopiston hallituksen puheenjohtaja Niklas Bruun tiedotteessa.

Jari on ollut myös tärkeä yhteisöllisyyden ja yhteisen arvopohjan vahvistaja yliopistossa sekä aktiivinen kestävyyden ja luonnon monimuotoisuuden puolestapuhuja ja vaikuttaja, Bruun jatkaa.

Rehtorin tehtäviä Niemelän sairauslomien aikana hoitanut Sari Lindblom on Helsingin ylioppiston mukaan nimitetty hoitamaan rehtorin tehtäviä toistaiseksi.

Samoin vararehtorit Tom Böhling, Paula Eerola ja Hanna Snellman on nimitetty toistaiseksi hoitamaan vararehtoreiden tehtäviä rehtoraatin nykyisen työnjaon mukaisesti.

Yliopistot ja ammattikorkekoulut saavat uusia koulutuslinjoja – lisärahoitusta ei ole kuitenkaan luvassa 1:57
Yliopistot ja ammattikorkekoulut saavat uusia koulutuslinjoja – lisärahoitusta ei ole kuitenkaan luvassa.

Lue myös:

    Uusimmat