Mainos

Helsingin rautatieaseman kellotorni paljastuu yleisölle - Katso videokierros

Helsingin rautatieaseman kellotornin ympärillä olevaa suojapeitettä ja rakennustelineitä puretaan tällä viikolla. Telineiden kiinnittämisestä aiheutuneet reiät paikataan.

Kellotornin remontti valmistuu vappuun mennessä. Tornia on kunnostettu monin tavoin. Kaikki tornin noin 3 600 graniittikiveä on purettu, puhdistettu ja asennettu uudestaan. Myös kivien väliset saumat on uusittu. Kellotaulu on puhdistettu, kellon koneisto huollettu ja minuuttipisteet kullattu. Kellon valaistus on uusittu. Kellotornin katon kuparipellitykset on korjattu. Myös muun muassa ikkunoita ja parveketta on kunnostettu. Lisäksi kellotorniin on asennettu kosteuden ja lämpötilan seurantajärjestelmä.

VR aikoo ottaa kellotornin ympärillä olleen suojapeitteen hyötykäyttöön. Hyödyntämistavoista ei ole vielä päätetty.

Kellotorni on rautatieaseman tärkein symboli. Torni valmistui vuonna 1919, jolloin asema vihittiin käyttöön. Kellotorni oli tuolloin Helsingin korkein torni.

Kellotornin korkeus kadunpinnasta mitattuna on 49,6 metriä. Tornin julkisivu on tehty Hangon punaisesta graniitista. Kellotornia kunnostettiin viimeksi 80-luvulla, jolloin sen pintasaumausta uusittiin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.