Helsingin kaupungin vuokra-asuntojen haku pian netissä

Helsingin kaupungin vuokra-asuntoa voi ensi vuoden alusta hakea myös netissä. Tarkoitusta varten on oma sähköinen lomakkeensa, joka löytyy kiinteistöviraston kotisivuilta www.hel.fi/kv/asunto sekä sisäministeriön lomake.fi -palvelusta. Toistaiseksi osoitteesta voi vasta tulostaa lomakkeen, joka lähetetään "vanhanaikaisesti" postitse.

Asuntolautakunta päätti sähköisen palvelun aloittamisesta tiistaisessa kokouksessaan. Toiveissa on, että suurin osa asuntohakemuksista tavoittaisi käsittelijät tulevaisuudessa internetin kautta.

Uudistuksen ansiosta aravakelpoisuuden etukäteistarkastuksesta luovutaan kokonaan ja hakijan tulo- ja muut tiedot tarkastetaan vasta kun asuntoa tarjotaan. Muutos parantaa asuntotoimiston palvelua ja keventää hakumenettelyä; lisäksi asunnon tarjoaminen nopeutuu. Nykyisin aravakelpoisuus tarkastetaan vuosittain noin 12000 hakijalta, mutta uudistuksen jälkeen enää vain noin 3000 asunnon saaneelta.

Lisäksi lautakunta päätti, että ensi vuoden alusta asuntohakemuksen voimassaoloaika lyhenee nykyisestä vuodesta puoleen vuoteen. Muutos on ympäristöministeriön suosituksen mukainen, ja samanlaiseen käytäntöön aiotaan siirtyä myös Espoossa ja Vantaalla.

Tavoitteena on pienentää asuntotarjousten palautusprosenttia nykyisestä 27:stä. Nykyisin turhien tarjousten määrää lisää etenkin se, että kaupungin rekisterissä on runsaasti asunnon jo muualta saaneiden hakemuksia.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja