Helsingin Jokerit harjoitteli keskellä yötä yli 6000 kilometrin päässä Kiinan rajalla – ”Päivänvaloa ei tule näillä reissuilla hirveästi nähtyä”

6:15
Jokerit kaatoi keskiviikkona kotikentällään Moskovan TsSKA:n.

Helsingin Jokerit on katsonut parhaaksi pysytellä KHL:n kaukaisimmilla vieraskiertueilla Suomen ajassa, vaikka se tarkoittaisi jääharjoituksia paikallista aikaa keskiyöllä.

Jokerit kärsi Suomen aikaa maanantaina iltapäivällä 1-4-vierastappion Amur Habarovskille. Pelimatka Kiinan rajalle yli 6000 kilometrin päähän on helsinkiläisille kaukaisin KHL-kartalla kiinalaisen Kunlun Red Starin ohella.

Aiemmin myös Admiral Vladivostok lukeutui sarjan itäisimmän kolkan seuroihin, mutta se päätti jäädä alkaneelta KHL-kaudelta sivuun koronapandemian aiheuttaman epävarmuuden vuoksi. 

Jokereiden hyökkääjä Julius Junttila kertoi joukkueen saapuneen Habarovskiin jo hyvissä ajoin lauantaina. Sunnuntaiaamupäivä kului levätessä, nukkuessa ja syödessä.

Jääharjoitukset olivat ohjelmassa paikallista aikaa keskiyöllä, jonka jälkeen joukkue suuntasi illallisen kautta nukkumaan.

Jokereiden kapteenille Marko Anttilalle kaukomatkojen rutiinit tulevat selkärangasta.

– En näe siinä (Suomen ajassa pysymisessä) muuta erikoista kuin sen, että päivänvaloa ei tule näillä reissuilla hirveästi koettua, mutta siihen on suurin osa jätkistä jo tottunut, Anttila kommentoi ottelun jälkeen MTV Urheilulle.

Koronatoimenpiteet noudattavat vierasmatkoilla muualtakin tuttua kaavaa. Joukkue liikkuu hanskat ja maskit kädessä, Anttilan mukaan ”mahdollisimman suurta varovaisuutta noudattaen”.

– Lentokentältä siirrytään aina joko hotellihuoneeseen tai pukukoppiin. Ei siinä oikein muuta tehdä.

Anttila painottaa, että vierasmatkat eri aikavyöhykkeille eivät ole pelaajille erityisen raskaita.

– Reissu on raskas jo valmiiksi, joten täällä tulee muutenkin levättyä se aika, kun ei ole peliä tai treenejä. Sillä ei ole sinänsä väliä, onko päivänvaloa vai ei. 

– Ihan hauska reissu takana. Nämä ovat aina vähän eksoottisia. Tappio harmittaa tietysti eniten. Me pystymme parempaa ja varmasti tulemmekin parantamaan, Anttila päätti.

Jokerit päättää vieraskiertueen keskiviikkona Kazakstanissa Barys Nur-Sultania vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja