Nyt on aika käyttää loputkin puutarhan marjoista ja leipoa niistä maukas piirakka. Rahkapiirakkaan sopivat vadelmat, herukat ja karviaiset sekä metsänmarjoista mustikat ja puolukat. Jos haluat päästä helpolla, tee piirakka valmiista kauramurotaikinasta. Kaurainen taikina on myös helppo valmistaa itse!
Helppo marja-rahkapiirakka
Piirakkavuoan halkaisija n. 28-30 cm, n. 10:lle
- Pohja:
- ½ dl pullomargariinia tai sulatettua rasvaa
- 1 dl kevytkermavalmistetta (5-7 %)
- 1 muna
- 1 dl sokeria
- 2 dl erikoisvehnäjauhoja
- 1½ dl kaura- tai pikakaurahiutaleita
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- TAI 1 pkt kauramurotaikinaa (400 g)
- Päälle:
- n. 4 dl vadelmia, mustikoita, herukoita tai puolukoita
- Rahkaseos:
- 1 dl maitorahkaa
- 1 dl kevytkermavalmistetta (5-7 %)
- ½ dl sokeria
- 1 muna
