Helppo Hernekeitto ja pannukakku 29.11.2000

Toimittaja Ari Malmberg
Huomenta Suomen ruokaosuudessa vieraana Olivia (4v.).

Helppo Hernekeitto


noin 150 g pekonia
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 porkkana
noin 1,5 l vettä
500 g kuorittuja kuivattuja herneitä (pikaherneitä)
1 laakerinlehti
(tuoretta salviaa)
1 rkl sinappia

1. Liota herneet ohjeen mukaisesti, mikäli käytät tavallisia kuivattuja herneitä.
2. Leikkaa pekoni ohuiksi suikaleiksi.
3. Kuori ja hienonna sipuli, valkosipuli ja porkkana.
4. Kuumenna suuressa kattilassa pekoni- siivuja, lisää kasvikset, vesi, herneet ja laakerinlehti.
5. Keitä, kunnes herneet ovat kypsiä.
6. Hienonna salvia ja lisää se sekä sinappi keittoon.
7. Lisäkkeenä voit halutessasi tarjota hienonnettua punasipulia.

Pannukakku


2 munaa
4 dl maitoa
reilu 2 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa, sokeria ja kardemummaa

1. Riko kananmunien rakenne.
2. Lisää maito ja vehnäjauhot. Sekoita hyvin ja anna taikinan turvota hetki.
3. Mausta seos suolalla, sokerilla ja kardemummalla.
4. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja paista pannukakkua uunin keskiritilätasolla 225 asteessa noin puoli tuntia.

Lue myös:

    Uusimmat