Helmi kokeili RVB Needling bodymed -hoitoa: Lähtivätkö selluliitit?

Selluliitti on erityisesti yli kolmekymppisten naisten ongelma, joka muistuu parhaiten mieleen kesäkauden lähestyessä. Helmi kokeili RVB needling bodymed -laitteella tehtävää selluliittihoitoa.

Reisiin ja pakaroihin kertyvä selluliitti on monen aikuisen naisen ongelma. Muhkurat vetävät mielen matalaksi erityisesti silloin, kun päälle pitäisi pukea kesävaatteet tai bikinit. Selluliitti on aineenvaihdunnan hidastuksen seurauksena muodostunutta rasvakertymää, josta ei ole kovin helppo päästä eroon. Sen kitkemiseksi onkin kehitetty monenlaisia voiteita, tekniikoita ja hoitoja. Helmi testasi RVB Needling bodymed -menetelmän.

Helsingin Hietalahdessa sijaitsevassa Miira C -salongissa ratkaisuksi tarjotaan RVB Needling bodymed -hoitoa. Sitä suositellaan kaikille, jotka kärsivät turvotuksesta tai selluliitista. Hoito sopii erityisesti naisille, jotka laihduttavat ja kaipaavat kiinteytystä. RVB Needling bodymed -hoidoissa käyvät keskimäärin 30-ikävuoden ylittäneet naiset ja miehet.

Kaikille hoito ei sovi, esimerkiksi raskaana oleville tai imettäville äideille. Jos kärsit sydämen toimintahäiriöistä, laskimotukoksista tai influenssasta, ei hoito ole suositeltavaa. Terveydentilasi tarkistetaan lomakkeella ennen hoidon alkua.


RVB Needling bodymed -laitteella on mahdollista toteuttaa useampi erilainen hoito: kiinteyttävä, lihaksia rentouttava, muotoileva, nesteitä poistava ja kaksi erilaista selluliitteihin purevaa hoitoa. Laitteella voi myös hoitaa raskausarpia ja siitä löytyy miehillekin kustomoitu, tehokkaasti muotoileva hoito. Hoidon nimi saattaa johtaa harhaan, sillä neuloilla siinä ei pistellä. Miira C:n kosmetologi Tuuli kertoo, mitä ohjelma pitää sisällään.

– Ennen jokaista hoitoa avataan lymfapisteet imupaineella, iho kuoritaan ja sen jälkeen valitaan hoito-ohjelman mukainen hoitoseerumi. Hoidot suoritetaan kunkin hoito-ohjelman mukaisesti, käyttäen sykkivää alipainetta, kaksinapaista radiotaajuutta ja valoenergiaa, Tuuli kuvailee.

Laitteessa on useita erilaisia hoitopäitä. Kaksi niistä toimii radiotaajuuden ja valon yhteisvaikutuksesta: keltaisella on nesteitä ja kuona-aineita poistava vaikutus, punaisella on stimuloiva ja vireystilaa kohottava sekä nestekiertoa parantava vaikutus.

– Parhaan lopputuloksen saamiseksi hoitoa suositellaan ottamaan kahdeksan kerran sarjahoitona niin, että niitä tulisi kaksi kertaa viikossa. Ei kuitenkaan peräkkäisinä päivinä, Tuuli lisää.

Mikäli selluliiteistaan halajaa eroon, kannattaa pelata varman päälle ja panostaa hoitojen ohella pysyvästi oikeanlaiseen ruokavalioon, riittävään liikuntaan ja vedenjuontiin.

– Lisäksi oikeanlaiset kotihoitotuotteet edesauttavat saamaan myönteisiä tuloksia. Säännöllinen kuivaharjaus aktivoi verenkiertoa ja auttaa kosmeettisen selluliitin hoidossa, Tuuli vinkkaa.

Miltä RVB needling bodymed -hoito tuntui? Oliko reisissä ja pakaroissa havaittavissa eroa entiseen hoidon jälkeen? Helmi kokeili!

Nainen, 30:

Hoito alkoi imupainekäsittelyllä, jolla käytiin reisien ja pakaroiden lisäksi dekoltee-alue ja käsivarret läpi. Imukuppi tuntui iholla siltä, kuin olisi ollut pusukalan iltapalana, joten en osannut pelätä sen suurempaa kärsimystä. Yhdessä kosmetologin kanssa sopimamme hoitomuoto keskittyi erityisesti reisiin.

Ennen hoitoa iho kuorittiin. Seuraavissa vaiheissa etu- ja takareisiä sekä pakaroita käsiteltiin niin alipaineella kuin radiotaajuuksilla. Hoitopöydällä makaaminen vuoroin selin ja vuoroin vatsallaan sai oloni tuntumaan hieman siltä, kuin olisin vähintään avaruusolioiden tutkimuskohteena. Alipaineen mennessä etureiden päältä koko reisilihas tuntui irtoilevan sijoiltaan. No, ainakin jotain tuntui todella tapahtuvan!

Radiotaajuudella ja valolla tehty osuus tuntui iholla mukavan lämpimältä sivelyltä. Viimeisen silauksen antoi hoitopää, jossa oli tylpän näköiset piikit. Sillä rapsuteltiin reisiä kuin haarukalla ikään. Kaiken kaikkiaan käsittely kesti noin 1,5 tuntia. Se ei varsinaisesti ollut miellyttävä kokemus, mutta eikö kauneuden takia pidä vähän kärsiä? Toisella kerralla otin hoidon jo rennommin, kun tiesin, mitä oli tulossa.

Olen suhtautunut selluliitin hoitokeinoihin tähän saakka varsin skeptisesti, mutta tutkittuani sääriäni peilin edessä oli pakko myöntää, että reiteni näyttivät siloisemmilta kahden hoitokerran jälkeen. Hoitoa suositellaan tehtäväksi kahdeksan kerran jaksona. Voisin kuvitella, että tällainen hoito olisi omiaan esimerkiksi juuri ennen omia häitä tai etelän lomamatkaa – mutta katsoisin sen ohella olevan kannattavaa myös noudattaa terveellistä ruokavaliota ja säännöllistä liikuntaa, noita selluliitin tehokkaimpia ehkäisijöitä.

Nainen, 25:

Hoidon nimi kuulosti neuloihin viittaavana ihohoitona pelottavalta. En ollut ottanut ennen hoitoa tarkoituksella lainkaan selvää siitä, että mistä hoidossa on kysymys, sillä halusin mennä hoitoon täysin avoimin mielin. Sain kuitenkin yllättyä positiivisesti, sillä neuloilla – siinä merkityksessä kun olin ne kuvitellut – ei ollut tekemistä hoidon kanssa. Oli mukava kuulla ammattilaisen mielipide hoidon tarpeesta, kun kosmetologi arvioi hoidon tarpeen ja päätti keskittyä erityisesti takapuoleeni. Myös reisiäni hoidettiin.

Hoidon alussa iholla käyneet tehokkaat imukupit jättivät mieleen tehokkaan tunteen. Imupaine todella tuntui – aiheuttamatta kuitenkaan kipua. Hoitovaihe jätti sellaisen tunteen, että elimistön kierto varmasti tehostuu. Hoidossa mieleen jäi myös vaihe, jossa sähkön tuottama lämpö ihon alla loi kutkuttavan tunteen tarkoituksenaan vilkastuttaa solujen toimintaa. Myös tämä hoitovaihe todella tuntui ja mieleen jäi kuva siitä, että elimistössä todella tapahtui jotain, eikä hoito jäänyt taputtelun tasolle. Itse needling-hoitoon viitanneet kevyesti raapivat "neulat" olivat hyvin tylppiä, eikä hoitovaihe ollut ennakkoluulojeni vastaisesti kivulias.

Hoidon jälkeen olo oli rentoutunut ja iho tuntui aikaisempaa pehmeämmältä. Vaikken yhden hoitokerran jälkeen voi sanoa huomanneeni erityistä kiinteytymistä, niin jo yhden kerran jälkeen iho todella tuntui virkeämmältä. Myös hoidossa apuna käytetyn geelin tuoksu oli miellyttävä ja jätti raikkaan tunteen.

Needling-hoito vaatii ehdotonta pitkäjänteisyyttä, sillä hoidossa täytyy käydä useasti, eikä hoitokerran pituuskaan ole erityisen lyhyt. Ensimmäisellä kertaa erikoisilta tuntuneet hoitovaiheet saattaisivat pidemmällä tähtäimellä tuntua jo tylsiltä. Hoitovaiheista syntynyt tunne ei kuitenkaan ollut yksinomaan miellyttävä – tehokkuuden tunne vei tässä ajattelussa pidemmän korren.

Lue myös:


MTV3/Helmi

Kuvat: MTV3/Helmi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja