Helmen toimittaja Tarot-tulkinnassa: Mitä kortit kertoivat?

Helmen toimittaja nosti Tarot-pakasta kymmenen korttia: pöydälle nousivat paavi ja useat erilaiset kolikot. Mitä luenta kertoi?

Kävin kerran ennustajalla, joka katsoi pelikorteista tulevaisuuteeni. Hän näki minut töissä vanhusten parissa. Ennustus ei ole ainakaan vielä käynyt toteen, mutta mitä Tarot-kortit sanovat?

– Kun teen luennan, se ei käske, se ei pakota mihinkään. Tarot on psykologinen peili, tässä ei mitään yliluonnollista ole. Tarot heijastaa näiden ikivanhojen viisauksien kautta sitä, mitä sun elämässä tällä hetkellä tapahtuu, kuvaa.

Luennassa asiakas nostaa kymmenen korttia, joista katsotaan menneisyys, nykyisyys ja tulevaisuus. Nostan kortit pakasta vasemmalla kädelläni. Yritän aistia jonkinlaisia mystisiä viestejä tai ilmavirtoja menneestä, mutta olo tuntuu aivan tavalliselta.

Ensimmäisenä pöydälle läpsähtää paavi-kortti. Kuinka… Jännittävää.

Miten tästä eteenpäin? Lue korttien viestit alta!

Nykytilanne

Kortti: Paavi

Merkitys: Pakasta ensimmäisenä noussut paavi kertoo, että etsin elämääni johtohahmoa: siis jotakuta, joka voisi näyttää tien ja kertoa, miten asiat todella ovat. Kaipaan johdatusta.

Fiilikset: En saa heti päähäni, mihin haluaisin jonkun johdattavan minut, tai ketä kaipaan. Tiedän kyllä, että elämäni on melko stressaavaa tällä hetkellä, koska kevään korvilla tehtävää on aina paljon. Stressiä tuntuu olevan kaikilla nykyisin. Mielestäni asiat ovat kuitenkin mukavasti hallinnassa.

Nykyisyyteen vaikuttava asia

Kortti: Kolikoiden kahdeksan

Merkitys: Paavin päälle päätynyt kolikoiden kahdeksan, joka merkitsee nykytilanteessa vallitsevia oloja. Jokin tulee muuttumaan, mutta sen eteen on tehtävä paljon työtä ja oltava vahva. Kortin mukaan en ole varma, miten selviäisin kaikesta.

Fiilikset: Uskon, että muutos on hyväksi. Työn tekeminen sen eteen ei tunnu liian suurelta pyynnöltä.

Kaukainen menneisyys

Kortti: Miekkojen kahdeksan

Merkitys: Kauempana menneessä näkyy miekkojen kahdeksan, joka kertoo, että menneessä käteni olivat sidotut ja olin epämukavassa tilanteessa, josta en päässyt pois ja jolle en voinut mitään.

Fiilikset: Tässä kohtaa toimittaja hieman hämmentyy, sillä mieleen tulee välittömästi, mitä tilannetta kortti tarkoittaa. Psykologinen peili, tosiaan!

Lähimenneisyys

Kortti: Miekkojen seitsemän

Merkitys: Lähimenneen kortti kertoo, että pahin on jo takanapäin.

Fiilikset: Olen helpottunut. Alexander kuvaa, miten "pahikset" katselevat kortissa miekkojen päistä, mutteivät pääse enää alas.

Ajatukset ja tavoitteet

Kortti: Kolikoiden seitsemän

Merkitys: Muutosta on ilmassa, ja tulen oppimaan menneestä. Minun pitää kuitenkin päättää, haluanko tavoitella jotain parempaa, ja mihin haluan tyytyä.

Fiilikset: Tämä kuulostaa elämän perusongelmalta: ihmisillä on taipumuksena haaveilla asioista, joita heillä ei vielä ole, jolloin nykyhetki menettää merkityksensä. Mihin minä tyydyn?

Tulevaisuus

Kortti: Page of Wands, sauvojen lähetti

Merkitys: Tulevaisuudessa asiat selkenevät, ja muutun menneen vuoksi. Vien oppimani asiat mukanani ja olen vahvempi monella tavalla.

Fiilikset: Tämä tulevaisuus kuulostaa toimittajasta kyllä oikein kivalta. Kukapa haluaisi kuulla, että tulevaisuudessa mikään ei ole eri tavalla?

Neuvo nykyhetkeen

Kortti: Kuppien kaksi

Merkitys: Nuorta romantiikkaa!

Fiilikset: Tällekin kortille keksin välittömästi merkityksen, miellyttävän sellaisen. Asiaa on syytä pohdiskella antaumuksella...

Ulkoinen vaikutus

Kortti: Page of Cups, kuppien lähetti

Merkitys: Kortin mukaan minulla on ystäviä, jotka auttavat selviämään kaikesta. En siis ole yksin, vaan ystäväni auttavat minua.

Fiilikset: Hymyilyttää: tämän tiesin jo. Mukavaa, että kortitkin tietävät sen.

Toiveet ja pelot

Kortti: Kolikoiden kuningatar

Merkitys:Kolikoiden kuningatar merkitsee äitiyden voima, itsensä ehkä vähän muidenkin hemmotteleminen ja hoivaaminen.

Fiilikset: Täytyy myöntää, ettei hemmotteleminen tunnu lainkaan pahalta vaihtoehdolta. Kesä ja lomakin on tulossa, joten toiveissani todellakin siintää irtiotto arjesta. Tosin kyseessä taitaa olla eräs arjen perushaaveista: kukapa ei haluaisi rentouttavaa lomaa?

Viimeinen avain

Kortti: Sauvojen kymmenen

Merkitys:Viimeinen kortti pöydällä on sauvojen kymmenen, joka kehottaa etenemään varovasti. Lopputulos voi olla hyvä, mutta kuten kortin kuvasta voi havaita, pienikin lipsahdus kapealla tiellä voi olla kohtalokas, Alexander kuvaa.

Fiilikset:Ihmettelen viimeistä korttia enkä heti edes tajua, että se oli siinä: tulkinta on ohi.

Mitä jäi käteen?

Luennan jälkeen oloni on melko omituinen: ihan kuin joku olisi yrittänyt ronkkia mieltäni tai kurkistaa sinne kertoakseen, mitä tulevaisuudessa tapahtuu. Tarot ei pakota tai käske, mutta se todella yllätti. Miten yhdestä kortista voikin saada välittömästi positiivisen fiiliksen tai muiston jostakin tietystä tilanteesta?

Fiilis on myös kevyt, sillä kortithan lupasivat, että kaikki kääntyy hyväksi. Olisi varmasti kamalaa saada ennustus, joka lupaa tulevaisuuteen vain lisää stressiä. Toisaalta, jos Tarot on psykologinen peili, kenties tulevaisuus on jo sisälläni – kenties minä teen siitä sen, mitä se on?

Psykologinen peili – tosiaan.

Pystykuvat suurenevat klikkaamalla.

Lue myös:

Teksti ja kuvat: Maria Aarnio

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja