Heitätkö aina Silica-pussit pois? Ei kannattaisi!

Uusien kenkien ja laukkujen mukana tulevat Silica-geelipussit lentävät usein roskiin, kun uusi tavara otetaan käyttöön. Geelillä on kuitenkin ominaisuuksia, joiden vuoksi sille voi löytyä käyttöä jatkossakin.

Silica-geelin tarkoitus on suojella tavaroita kosteudelta. Pieni pussi pystyykin imemään jopa neljä grammaa vettä ilmasta – 20–40 prosenttia omasta painostaan.

Käytä pusseja näin:

Kuivaa kastunut kännykkä

Silica-pussit kuivaavat kännykän kymmenen kertaa tehokkaammin kuin kuiva riisi. Upota siis puhelimesi kulhoon, joka on täynnä Silica-pusseja ja anna geelin tehdä taikansa.

Säilytä valokuvat ja kirjat raikkaina

Sujauta Silica-pusseja vanhojen valokuvien joukkoon, jotte kosteus pääse haalistamaan niitä. Sama temppu toimii myös kirjoihin. Kaikki eivät rakasta vanhojen kirjojen tuoksua, jota voikin ehkäistä Silican avulla.

Suojele meikkejä

Meikkipussia säilytetään usein kosteassa kylpyhuoneessa ja kosteus voi pahimmillaan pilata puuteripohjaiset meikit. Laita meikkipussiin yksi Silica-pussi, mutta varmista, että kaikki purnukat ovat kunnolla kiinni, ettei geeli pääse kosketuksiin meikkien kanssa.

Ehkäise jumppakassin hajuhaitat

Jätätkö sinäkin kostean pyyhkeen salikassiin lojumaan treenin jälkeen? Silica-geeli imee pyyhkeen kosteutta ja estää hajuja tarttumasta kassiin.

Kiillota hopea

Hopea tummuu reagoidessaan ilman kanssa. Kostea ilma saa hopean tummumaan entistä nopeammin, joten Silica-geeli hidastaa prosessia. Muista kuitenkin pestä Silicassa säilytetyt hopea-aterimet huolellisesti ennen käyttöä. Geeli on myrkyllistä.

Lähde: The Sun

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja