Heitä vihdoinkin hyvästit jalkahielle – loistavat vinkit

Jalkojen hikoilu on jokaiselle tuttu ongelma – jos omat jalat eivät haise, niin sitten haisevat jonkun toisen. Katso, mitkä asiat ovat syypäitä pahanhajuisten jalkojen olemassaoloon!

Belmarrahealth.com-sivuston mukaan jaloissamme on yli 200 000 hikirauhasta, ja tämän vuoksi joudumme altistumaan hikoilevien jalkojen aiheuttamille hajuille. On olemassa lukuisia syitä siihen, miksi jalkamme todella haisevat.

Yleisimmät syyt ovat pitkään seisominen, kuumuus tai huonot kengät. Hikoileville jaloille on olemassa myös lääketieteellinen termi, hyperhidroosi.

Ehkäise jalkojen hikoilua

Monet luonnollisten parantavien aineiden nimeen vannovat ovat nimenneet inkiväärin loistavaksi haisevien jalkojen ehkäisijäksi. Asiantuntijat neuvovat ihmisiä muussaamaan tuoretta inkivääriä ja tämän jälkeen hieromaan sitä suihkunraikkaisiin jalkoihin. Konstin pitäisi eliminoida pahat hajut ja ehkäistä hikirauhasten liikatoimintaa.

Myös salvian on kerrottu olevan erittäin tehokas hoitokeino jaloille, ja teen muodossa nauttittu tanniinipitoinen salvia neutralisoi hajua aiheuttavia bakteereja. Voit antaa jaloillesi rentouttavan jalkakylvyn sekoittamalla kuumaan veteen 5-6 teepussillista salviateetä. Anna seoksen jäähtyä ja hautua, ja liota jalkojasi kylvyssä noin 30 minuuttia.

Myös ruoka vaikuttaa

Ruokavalintamme ovat todella tärkeitä asioita jokapäiväisessä terveydessämme, ja ruoalla on vaikutusta myös pahanhajuisiin jalkoihin. Yhdysvalloissa ja Aasiassa tehdyissä tutkimuksissa on selvinnyt, että jättämällä tietyt ruoat pois voit vähentää myös jalkojesi hikoilua – mutta ei myöskään pidä unohtaa jokapäiväistä jalkahygieniaa!

B-vitamiinin riittävä nauttiminen voi auttaa taistelussa haisevia jalkoja vastaan, eikä puuvaillaisten sukkien käyttökään ole pahitteeksi. Pahanhajuiset kengät taas saat neutralisoitua laittamalla niihin pari teelusikallista ruokasoodaa, joka imee yön aikana hajut itseensä.

Unohda nämä ruoat mikäli haluat pitää jalkasi raikkaina:
- Mausteinen ruoka
- Kahvi
- Alkoholi
- Valkosipuli
- Sipuli
- Kofeiinipitoinen tee
- Virvoitusjuomat

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja