Mainos

Heinonen tuomitsee Soneralta lähtevien optioedut

Liikenne- ja viestintäministeri Olli-Pekka Heinonen tuomitsee Soneran pois lähteville johtajille jakamat optiot. Ministeri pitää eroavien johtajien optioetuja epäterveinä. Heinonen kertoo näkemyksistään päivän Taloussanomissa.

Heinonen sanoo, ettei hän ollut tietoinen johtajien optiojärjestelyistä. Ministerin mukaan hän sai tiedon viime keväänä erotetun Soneran hallituksen puheenjohtajan Markku Talosen optiojärjestelyistä vasta erottamisen tultua ajankohtaiseksi. Talonen sai pitää kaikki optionsa.

Taloussanomien mukaan elokuussa eroavat toimitusjohtaja Kaj-Erik Relander ja Soneran tytäryhtiön Sonera Plazan toimitusjohtaja Harri Hollme'n saavat pitää puolet optioistaan. Heinosen mukaan hänellä ei ole vastaisuudessakaan mahdollisuutta puuttua Soneran optiojärjestelyihin.

-En voi puuttua osakeyhtiö- ja arvopaperimarkkinalain mukaan toimisopimuksiin. Aion noudattaa lakia vastakin, Heinonen huomauttaa Taloussanomissa. -Optiojärjestelmiin liittyy piirteitä, joista en pidä. Olemme nyt tekemisissä sen kaltaisen ilmiön kanssa, joka ei ole terve, Heinonen sanoo. Valtio omistaa Sonerasta 53 prosenttia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.