Heinolassa osa oppilaista pelkäsi rajua kiusaamista niin, että jäi kotiin – kaupunki turvautui poikkeukselliseen keinoon: "Vartijan tulo rauhoittanut oppilaita"

Toiko vartija Heinolan yläkouluun koulurauhan? Kaupungin hyvinvointijohtaja Pirjo Hepo-oja Viiden jälkeen -ohjelman haastattelussa 6:05
Heinolan kaupungin hyvinvointikohtaja Pirjo Hepo-oja kertoo tilanteesta Heinolan koululla

Heinolan kaupunki ilmoitti viime viikolla turvautuvansa vartijaan Lyseonmäen yläkoululla, tarkoituksena parantaa koulun turvallisuusilmapiiriä. Oppilaita on uhkailtu sekä koululla että somessa.

Heinolan kaupungin hyvinvointijohtaja Pirjo Hepo-oja sanoo osan oppilaista pelänneen niin paljon, että he jäivät kotiin.

– Koulupäivät olivat näennäisesti rauhallisia. Uhittelu ja kiusaaminen siirtyi someen, ja sitten kun joku oppilaista tuli koulun portista sisälle, oli siellä sakki odottamassa, Hepo-oja sanoi Viiden jälkeen -ohjelmalle.

Hän kertoo kaupungin pohtineen pitkään vartijan palkkaamista.

– Vartijan palkkaaminen on hyvin poikkeuksellinen toimenpide, mutta sillä haluttiin viestittää ympäröivälle maailmalle ja päättäjille, että koulu tarvitsee apua.

Hepo-oja sanoo vartijan tulon rauhoittaneen tilannetta. Hän siteerasi lähetyksessä henkilökunnalta saamaansa palautetta.

– Oppilaat ovat rauhallisempia. He suhtautuvat hyvillä mielin vartijan oloon. Oppilaat lähtevät koulun jälkeen sujuvasti ulos koulun tiloista, eivätkä jää hengailemaan sinne.

Katso yllä olevalta videolta kaupungin edustajan haastattelu Viiden jälkeen -ohjelmassa! 

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Lue myös:

    Uusimmat