Heikossa kunnossa ollut nainen kuoli lattialle Valkeakoskella – asunnossa olleen miehen syytteet kumottu

Pirkanmaan käräjäoikeus on hylännyt syytteet, jotka liittyivät kesäkuussa 2021 Valkeakoskella tapahtuneeseen kuolemantapaukseen.

Entinen pariskunta oli viettänyt aikaa miehen asunnolla. Nainen meni alkoholinkäytön seurauksena niin huonoon kuntoon, ettei hän loppuvaiheessa päässyt ylös asunnon lattialta.

Syyttäjän vaati miehelle rangaistusta pelastustoimen laiminlyönnistä ja kuolemantuottamuksesta, sillä tämä hälytti asunnolle apua vasta, kun havaitsi naisen kuolleen. Mies kiisti syytteet. Hän sanoi, ettei tiennyt naisen olleen vakavassa vaarassa.

Oikeuslääkärin mukaan nainen kuoli pitkään jatkuneen alkoholinkäytön ja siihen liittyvän sairauden seurauksena.

Oikeus uskoi miestä siinä, ettei tämä tiennyt naisen vaarallisesta tilasta. Lisäksi se totesi, että pitkäaikaisen alkoholinkäytön aiheuttamia äkkikuolemia tapahtuu myös sairaalahoidossa. Oikeuden mukaan jäi epäselväksi, olisiko naisen henki voitu sairaalassa pelastaa.

–  Niin ollen, vaikka katsottaisiinkin, että (syytetyllä) olisi ollut erityinen huolenpitovelvollisuus (naisesta), ei avun hankkimatta jättämisellä ole osoitettu olleen rangaistusvastuun muodostavaa syy-yhteyttä (tämän) kuolemaan, tuomiossa sanotaan.

Lue myös:

    Uusimmat