Mainos

Heikki Kujanpää Kuopion kaupunginteatterin johtajaksi

Ohjaaja-näyttelijä Heikki Kujanpäästä, 39, on tulossa Kuopion kaupunginteatterin johtaja. Kuopion kulttuuritoimenjohtaja Pauli Kurkirinne ehdottaa kulttuurilautakunnalle Kujanpään valitsemista teatterinjohtaja Heikki Mäkelän seuraajaksi.

Teatterikorkeakoulusta 1989 valmistunut Kujanpää on monipuolinen teatterimies, joka tunnetaan mm. Q-teatterin perustajana. Siellä hänellä on kokemusta sekä hallinnosta että näyttelijän, ohjaajan ja käsikirjoittajan töistä. Kujanpää on esiintynyt myös tv- ja elokuvanäyttelijänä ja ohjannut ja käsikirjoittanut useita elokuvia. Hänellä on tekeillä ensimmäinen pitkä elokuva.

Tulevan teatterinjohtaja ei ole koskaan ollut kuukausipalkalla laitosteatterissa. Kujanpää lupaa pyrkiä Kuopiossa siihen, että katsojien lähes 60 vuoden keski-ikä saadaan laskemaan. Siihen vaaditaan nuorekkaampaan suuntaan profiloitumista.

-Tuleva vuosikymmen on laitosteattereissa rohkeitten tekojen aikaa, hän uskoo. Kulttuurilautakunta vahvistanee johtajavalinnan 8. joulukuuta. Uusi johtaja aloittaa työnsä ensi kesänä.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.