Heidi Krohn: 55 vuotta näyttelijättären elämää

Perjantaina Studio55:n vieraaksi oli saapunut suomalaisten filmitähtien huippukaartiin kuuluva näyttelijätär Heidi Krohn, jonka näyttelijän ura on jatkunut jo 55 vuoden ajan.

Heidi Krohn napattiin suomalaisen elokuvan tähtikaartiin suoraan Teatterikoulun penkiltä, ja nainen hurmasi suomalaisyleisön taidoillaan jo ensimmäisissä päärooleissaan "Leena" ja "Tähtisilmä" -elokuvissa.

Konkari viihtyy teatterin lavalla ja kameran edessä edelleen – Krohnin näyttelijänuralla onkin pituutta jo yli puoli vuosisataa, tarkemmin sanottuna 55 vuotta. Pitkälle uralle mahtuu monenmoista erilaista työtaipaletta. Yksi Krohnin elämää mullistaneista tapahtumista oli ympäri Suomea kiertäneen teatterin perustaminen muutaman muun näyttelijän kanssa 50-luvun puolivälissä.

–Rankkaa puuhaahan se on, joka ilta uudessa paikassa. Itse kaikki kulissit kannetaan ja hoidetaan rekvisiitat ja sitten näytellään päälle, Krohn kertoi silloisesta arjestaan.

Kiertelevä elämäntyyli ei kuitenkaan ahdistanut matkustelua rakastavaa näyttelijätärtä.

–Ajattelin, että ai kun kiva taas tutustua uuteen paikkakuntaan. Kävin katsomassa aina kaikki uudet nähtävyydet ja näköalapaikat, Krohn totesi.

Huolimatta siitä, että Krohn oli myös yksi Suomen suosituimmista ja seuratuimmista elokuvanäyttelijättäristä, eivät rahakirstut siihen aikaan naiselle juuri avautuneet. Krohn teki näyttelijän töitä Veikko Itkosen yrityksessä kuukausipalkkalaisena, joka arki muotoli näyttelijättären arjen huomattavasti erilaiseksi kuin millaista filmitähden elämä nykyään on. Paikalla piti olla koko päivä valmiina tarttumaan toimeen.

–Olin aamulla jo maskissa kello kuusi ja koko päivän olin paikalla. Kun näissä elokuvissa näyttelevät teatterinäyttelijät tulivat harjoituksista, niin tehtiin nämä filmipätkät, mitkä silloin voitiin. Sitten he lähtivät taas pois. Sellaista se oli, minä olin paikan päällä aina, Krohn kertoili.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja