Heidi Hautala sivaltaa entisiä valtiomiehiä uussuomettumisesta: Venäjää selitelty parhain päin, vaikka myrskyn merkit ovat olleet nähtävissä

Heidi Hautala: Suomen kärkipoliitikot eivät halunneet nähdä Venäjän huolestuttavaa kehitystä 2:05
 Viiden jälkeen -erikoishaastattelussa Heidi Hautala mainitsee niin sanotun uussuomettumisesta kärkiesimerkeiksi Suomessa Paavo Lipposen ja Esko Ahon.

Eräät suomalaispoliitikot ulostuloineen ovat olleet esimerkki nykypäivän suomettumisesta arvioi, europarlamentaarikko Heidi Hautala. Hän itse on pitkäaikainen Venäjä-kriitikko, joka on päätynyt myös Venäjän mustalle listalle.

– Suomessa on ollut aika paljon ilahduttavaa itsetutkiskelua kylmän sodan suomettumisesta, mutta vasta ihan viime viikkoina Ukrainan sodan myötä on huomattu, että suomettuminen on muuttanut muotoaan, Hautala toteaa Viiden jälkeen -erikoisjaksossa.

Hän kuvailee Putinin valtaannousua merkittäväksi käännepisteeksi, josta alkoi Venäjän huolestuttava antidemokraattinen kehitys.

– Sitä ei ole haluttu nähdä ja sitä on selitetty parhain päin myös Suomessa.

Hän kuvailee, että Suomen lisäksi myös Saksassa ilmiö on näkynyt niin, että taloudellisia suhteita on korostettu ja selitetty, että niiden kautta rauha ja ystävyys säilyvät.

– Nythän tämä hyökkäyssota Ukrainaan osoittaa, että se on illuusio, Hautala toteaa.

Mikä on Venäjän kansan vastuu Ukrainan tapahtumista? 2:10
Mikä on Venäjän kansan vastuu Ukrainan tapahtumista, Hautala pohti myös Viiden jälkeen -haastattelussa.

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Lue myös:

    Uusimmat