Hedelmäinen täytekakku, maidoton

Haluaisin kysyä reseptiä täysin maidottomaan ja kermattomaan 15-20 hengen täytekakkuun (ei saa olla mansikoita). Kiitos jo etukäteen. t.Pirja.

Hei Pirja! Tässä on hedelmäisen täytekakun ohje, se on maidoton. Tee kaksi kakkua, jos tarvitset kakun 20:lle. Toinen juhlakakun ohje löytyy www.hyvaapataa.fi sivuilta. Kun halutaan maidoton, siitä tulee unohtaa kermareunat. Jos teet ko. ohjeella, tarkista että marjaseos on mansikaton.

Hedelmäinen täytekakku

n. 10:lle

  • 2dl sokeria
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl Myllyn Paras Karkeita - tai erikoisvehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • Leivitykseen: margariinia tai voita
  • Myllyn Paras Korppujauhoja

Voitele kakkuvuoka rasvalla ja leivitä pinta korppujauhoilla.

Vatkaa puhtaassa kulhossa sokeri ja munat kuohkeaksi, valkoiseksi vaahdoksi, Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauhot keskenään ja lisää ne taikinaan. Vehnäjauhoista osan voi korvat peruna- tai maissijauhoilla. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-200 asteisen uunin alatasolla 20-30 minuuttia riippuen vuoan laakeudesta. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan.

Kostutukseen:

  • n. 1-2 dl appelsiini- tai rypälemehua
  • Kypsän kakun väliin: n. 2 dl appelsiinihilloa tai –marmeladia tai hedelmäsosetta
  • n. 3 banaania

Kakun päälle:

  • 1+1 dl appelsiinituoremehua
  • 1 dl hyytelösokeria
  • banaania
  • viinirypäleitä
  • punaisia kirsikoita

Peitä tarjoiluvati leivinpaperilla ja nosta pohjaosa sen päälle. Kostuta mehulla, lusikoiden varovasti kakulle. Levitä kakkulevyn päälle appelsiinihilloa tms. ja sen päälle banaaniviipaleet.

Nosta seuraava kakkulevy päälle. Paina kämmenellä kevyesti. Kostuta ja täytä kuten edellä. Nosta päällimmäinen kakkulevy ja kostuta myös sitä vähän. Paina kevyesti kämmenillä tai esim. työlaudalla.

Kiehauta kattilassa 1 dl appelsiinimehua, sekoita siihen 1 dl hyytelösokeria, anna seoksen kiehahtaa. Kaada kuuma hyytelömehu mukiin, jossa on 1 dl kylmää appelsiinimehua ja anna jäähtyä. Levitä sillä aikaa hedelmäpalat kauniisti kakun päälle, kakun pinta saa kokonaan täyttyä hedelmäpaloilla. Levitä päälle hieman jäähtynyt, mutta ei jämähtänyt hyytelömehu. Anna hyytyä kylmässä.

Voit tehdä kakun valmiiksi vaikka edellisenä päivänä. Kakku saa mielellään mehevöityä kylmässä ainakin muutaman tunnin ennen tarjoilua.

Vinkki: Banaanin tilalla voi käyttää esim. säilykepersikoita tai lakkoja.

Terveisin, Arja

Lue myös:

    Uusimmat