HEDELMÄINEN POSSUPATA

Toimittaja Marita Suontausta
400 g porsaan suikalelihaa tai palapaistia
1 sipuli
2-3 valkosipulin kynttä
1 tl currya
1 hapan omena
TAI 0,5 dl kuivattua omenaa palasina
2-3 dl vettä
1 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
3 dl kuivattuja hedelmiä suikaleina (taatelia, luumuja, aprikooseja)

Suurus:


1 dl vettä
2 rkl -1/2 dl vehnäjauhoja ( intialaista mausteseosta) (kurkumaa)
paistamiseen öljyä

1. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.
2. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa tai padassa. Lisää lihapalat, curry ja kuorittu, kuutioitu omena.
3. Kääntele hetki ja lisää vesi. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Hauduta kannen alla noin 30 min. Kokeile lihan kypsyys maistamalla. Jos liha on vielä sitkeää, jatka hauduttamista.
5. Suikaloi kuivatut hedelmät ja lisää kattilaan.
6. Sekoita suurus esim. ravistamalla vesi ja jauhot sekaisin pienssä kannellisessa purkissa.
7. Kaada suurus ohuena nauhana lihapadan joukkoon koko ajan sekoittaen.
8. Keitä 5 min. Mausta halutessasi intialaisella mausteseoksella. Kurkuma värjää kastikkeen keltaisemmaksi.
9. Tarkista maku ja mausta lisää tarvittaessa.
10. Tarjoa salaatin ja keitetyn riisin kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat