Hedelmä-rahkatorttu tai -leivokset

Raikas hedelmätorttu on leivottu maistuvaan kauramurotaikinaan.

Murotaikinassa oleva kaura ja tortun päälle tulevat hedelmät ja antavat tortulle kuitua. Käyttämällä täytteeksi tuoresosetta, esimerkiksi vauvan ruokaa tai itse hedelmistä tai marjoista soseutettua survosta, saat tortusta vielä raikkaamman.

Piirakkavuoallinen:

Kauramurotaikina-pohja:
1 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (400 g)

Kypsälle kauramurotaikinapohjalle:
1-2 dl kirsikka-, aprikoosi- tai rypälemehua
1-2 dl kirsikka- tai aprikoosihilloa tai -sosetta

Päälle:
1 tlk kuohukermaa
½-1 dl sokeria
½-1 rkl vaniljasokeria
1 tlk maitorahkaa
5-6 kpl luumuja tai satsumia
n.300 g viinirypäleitä tai kirsikoita
sitruunamelissanlehtiä

Sulata Kauramurotaikinalevyt paketista irralleen otettuina; yhdessä paketissa on aina kaksi taikinalevyä. Painele taikina sormin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija noin 25–28 cm).

Tai jaa kumpikin sulanut murotaikinalevy kahdeksaan osaan ja painele taikinapalat folioleivosvuokien pohjille ja reunoille, saat yhteensä 16 kpl leivospohjia.

Kypsennä torttupohjaa 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 10 minuuttia, leivospohjia hieman lyhyemmän aikaa. Varo paistamasta liikaa! Jäähdytä pohja(t).

Valmista täyte: Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja lisää rahka.

Kostuta torttu- tai leivospohjat hyvin. Levitä päälle hillo tai sose ja sen päälle kermarahka. Koristele kauniisti hedelmillä ja tuorein yrtein.

VINKKI: Voit lisätä sulaneeseen Kauramurotaikinaan n. 1 rkl kaakaojauhetta ja ½-1 dl suklaarouhetta, sekoita se hyvin taikinan sekaan, niin saat suklaista murotaikinaa.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat