Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Hedelmä-rahkatorttu tai -leivokset

Julkaistu 20.03.2013 14:07(Päivitetty 21.03.2013 12:20)

Raikas hedelmätorttu on leivottu maistuvaan kauramurotaikinaan.

Murotaikinassa oleva kaura ja tortun päälle tulevat hedelmät ja antavat tortulle kuitua. Käyttämällä täytteeksi tuoresosetta, esimerkiksi vauvan ruokaa tai itse hedelmistä tai marjoista soseutettua survosta, saat tortusta vielä raikkaamman.

Piirakkavuoallinen:

Kauramurotaikina-pohja:
1 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (400 g)

Kypsälle kauramurotaikinapohjalle:
1-2 dl kirsikka-, aprikoosi- tai rypälemehua
1-2 dl kirsikka- tai aprikoosihilloa tai -sosetta

Päälle:
1 tlk kuohukermaa
½-1 dl sokeria
½-1 rkl vaniljasokeria
1 tlk maitorahkaa
5-6 kpl luumuja tai satsumia
n.300 g viinirypäleitä tai kirsikoita
sitruunamelissanlehtiä

Sulata Kauramurotaikinalevyt paketista irralleen otettuina; yhdessä paketissa on aina kaksi taikinalevyä. Painele taikina sormin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija noin 25–28 cm).

Tai jaa kumpikin sulanut murotaikinalevy kahdeksaan osaan ja painele taikinapalat folioleivosvuokien pohjille ja reunoille, saat yhteensä 16 kpl leivospohjia.

Kypsennä torttupohjaa 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 10 minuuttia, leivospohjia hieman lyhyemmän aikaa. Varo paistamasta liikaa! Jäähdytä pohja(t).

Valmista täyte: Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja lisää rahka.

Kostuta torttu- tai leivospohjat hyvin. Levitä päälle hillo tai sose ja sen päälle kermarahka. Koristele kauniisti hedelmillä ja tuorein yrtein.

VINKKI: Voit lisätä sulaneeseen Kauramurotaikinaan n. 1 rkl kaakaojauhetta ja ½-1 dl suklaarouhetta, sekoita se hyvin taikinan sekaan, niin saat suklaista murotaikinaa.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Unelmaiset Sydänleivokset YstävälleHedelmärahkatorttu tai -leivoksetIsänpäivän suklaatorttuSuklaiset pashaleivoksetMansikka-lakritsipiirasMansikka-Marianne Muropiiras
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen21:50
    Viiden jälkeen

    Maikkarin juontaja joutui kiperään tilanteeseen – ruotsin lehtori Lötjönen arvioi suorituksen

  • Eilen20:37
    Ihmissuhteet

    Lily Allen julkaisi poikkeuksellisen kostoalbumin – kosto nöyryytyksestä helpottaa, mutta voi mennä yli

  • Eilen18:52
    Terveys ja hyvinvointi

    Miten nukut? Tämä seikka yöllä voi lisätä sydänsairauksien riskiä

  • Eilen17:00
    Ruokavirasto

    Lasten purkkiruokaa vedetään takaisin – saattaa sisältää muovinpaloja

  • Eilen16:46
    Ruoka

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan