Raikas hedelmätorttu on leivottu maistuvaan kauramurotaikinaan.
Murotaikinassa oleva kaura ja tortun päälle tulevat hedelmät ja antavat tortulle kuitua. Käyttämällä täytteeksi tuoresosetta, esimerkiksi vauvan ruokaa tai itse hedelmistä tai marjoista soseutettua survosta, saat tortusta vielä raikkaamman.
Piirakkavuoallinen:
Kauramurotaikina-pohja:
1 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (400 g)
Kypsälle kauramurotaikinapohjalle:
1-2 dl kirsikka-, aprikoosi- tai rypälemehua
1-2 dl kirsikka- tai aprikoosihilloa tai -sosetta
Päälle:
1 tlk kuohukermaa
½-1 dl sokeria
½-1 rkl vaniljasokeria
1 tlk maitorahkaa
5-6 kpl luumuja tai satsumia
n.300 g viinirypäleitä tai kirsikoita
sitruunamelissanlehtiä
Sulata Kauramurotaikinalevyt paketista irralleen otettuina; yhdessä paketissa on aina kaksi taikinalevyä. Painele taikina sormin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija noin 25–28 cm).
