Haudutettu taimen, perunalumi ja kurkku-voikastike

Haudutettu taimen

  • 800 g kotimaista taimenta
  • 1 raastetun limen kuori
  • suolaa
  • valkopippuria

Poista taimenesta nahka ja pystyruodot. Leikkaa taimen 4 yhtäsuureen osaan.

Laita kalat voideltuun vuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Raasta limen kuorta taimenen päälle. Anna maustua n. 15-20 minuuttia. Laita uuniin 90°c:een n. 10 minuutiksi.

Kasvislisuke kalalle

  • 150-200 g sokeriherneitä
  • 1-2 vihreää omenaa
  • 1-2 sipulia
  • 1 kurkku
  • 1 fenkoli
  • suolatonta voita paistamiseen

Kuori ja viipaloi sipuli sekä omena. Suikaloi fenkoli. Freesaa fenkoli voissa. Lisää sipuli. Lisää sokeriherne. Lisää omena ja vähennä lämpöä. Lisää vielä viimeisenä kurkku. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kurkku-voikastike

  • 1 kurkku
  • ½ limen mehu
  • 100 g suolatonta voita
  • suolaa

Kuori ja halkaise kurkku. Poista siemenet ja ota talteen. Suikaloi kurkku. Ripottele pinnalle suolaa ja laita valumaan siivilään. Ota mehu talteen ja yhdistä siementen kanssa. Purista kurkkuvesi siivilän läpi kattilaan. Lisää ½ limen mehu. Lämmitä. Vatkaa joukkoon voi. Lisää suola. Tarjoile kalan kera.

Perunalumi

  • 600 g puikula-perunoita
  • suolaa

Kiehauta vesi. Lisää suola. Keitä perunat kypsiksi. Kuori perunat kuumina. Prässää perunat puristimen läpi. Tarjoile kala, kastike ja perunat krassin tai versojen kera.

Lue myös:

    Uusimmat