Harvardin huipputähtitieteilijä kohauttaa jälleen: Avaruudesta havaittu signaali saattaa kieliä muukalaisista – toistuu 16 päivän välein

Ihmiskunnalla on kova tarve tietää, olemmeko yksin maailmankaikeudessa. Sen takia avaruuden selittämättömissä ilmiöissä pohditaan aina innolla, voisivatko ne olla vieraan sivilisaation tekosia.

Muistatteko vielä "tähtienväliseksi vierailijaksi" luonnehditun Oumuamuan?

Aurinkokuntaamme viuhahtanut kappale jätti jälkeensä runsaasti kysymyksiä ja muun muassa kappaleen liike aiheutti tutkijoissa hämmennystä. Tämän takia esimerkiksi arvostettu tähtitieteilijä Avi Loeb Harvardin yliopistosta, pohti, että Oumuamua saattaa olla muukalaisten lähettämä luotain.

Oumuamua jäi kuitenkin mysteeriksi kappaleen etäännyttyä nopeasti tutkijoiden ulottumattomiin.

Alienit kuljettavat materiaalia?

Nyt Loeb on ottanut jälleen kantaa uuteen selittämättömään avaruuden ilmiöön.

Kanadalaiset tutkijat kertoivat aiemmin tässä kuussa havainneensa avaruudesta 16 päivän välein esiintyviä nopeita radiopurkauksia (FRP, Fast Radio Burst). Purkauksien syytä ei ole vielä saatu selville.

Loebin mielestä kaikkia vaihtoehtoja on pohdittava, ja vaihtoehtoihin lukeutuu myös signaalien mahdollisesti keinotekoinen alkuperä.

Loeb kommentoi Futurism-sivustolle, että muukalaissivilisaatio saattaisi käyttää energiasädettä materiaalin kuljettamiseksi avaruudessa. Tämä saattaisi synnyttää tutkijoiden havaitseman säännöllisen signaalin. Kyseinen energiasäde vaatisi kuitenkin valtavan määrän energiaa.

Loeb ei kuitenkaan missään nimessä ole pelkän muukalaisteorian kannalle. Hänen mukaansa signaali saattaa olla myös aivan luonnollisen avaruuden ilmiön synnyttämä.

Tämä vaihtoehto ei tosin kutkuta mielikuvitusta aivan yhtä paljon kuin teoria avaruudessa matkaavista alieneista.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja