Hartolan loma-asuntomessut avoinna yleisölle

Valtakunnalliset loma-asuntomessut järjestetään nyt viidennen kerran. Hartolan messuilla painotetaan hyviä harrastusmahdollisuuksia: golf, kalastus ja kesäkeittiö ovat erityisesti esillä. Yleisöluennot loma-asuntojen kunnostamisesta pidetään ensimmäisellä messuviikolla.

Kesän 2004 loma-asuntomessualue sijaitsee Itä-Hämeessä, hyvien liikenneyhteyksien päässä Jääsjärven ja Tainionvirran rannoilla Hartolassa, noin kahden kilometrin päässä nelostieltä ja Hartolan keskustasta.

Hartolan loma-asuntomessuilla kolmisenkymmentä kohdetta esittelevät suomalaisen loma-asumisen koko kirjon aina tasokkaista kakkosasunnoista perinteisiin mökkeihin. Messukohteet muodostavat eri valmistajien tuotteista kattavan otoksen niin kokonsa kuin materiaaliensakin puolesta.

Messualueella on selkeästi nähtävissä vapaa-ajan asumisen ja vakituisen asumisen yhdenmukaistuminen. Lähes kaikki kohteet on rakennettu ympärivuotiseen käyttöön. Lisäksi vakituisen asumisen teknologian yhdistäminen loma-asumiseen näkyy Hartolan messutaloissa. Kaikissa kohteissa on esimerkiksi laajakaistayhteydet. Asunnoissa on monimuotoisia lämmitysratkaisuja, hälytys- ja turvajärjestelmiä sekä kodin tekniikkaa.

Pääosa messukohteista on puurakenteisia, mutta mukaan mahtuu myös yksi kivitalo. Suurin osa kohteista on yksityisten perheiden omaan käyttöönsä rakentamia. Messukohteiden koot vaihtelevat 50 - 260 neliömetriin. Hintahaitari on kustannusarvioiden mukaan 60 000 - 500 000 euroa.

Teemoina golf, kalastus ja kesäkeittiö

Messujen harrastusaiheiset teemat ovat golf, kalastus ja kesäkeittiö. Teemojen ympärille on rakennettu useita tapahtumia.

Golf-viikon käynnistää Hartolassa lauantaina Hannes-golf, jossa julkisuuden henkilöt kisaavat golfin parissa. Kilpailuun osallistuu yhteiskunnan vaikuttajia, yritysmaailman edustajia, urheilijoita ja artisteja. Golf-viikolla messulipulla saa alennusta golf-kenttämaksusta. Lisäksi kentän harjoitusalueella on päivittäin alkeisohjausta. Puttausta voi harjoitella myös teematorilla.

Toinen messuviikko käynnistyy kalastuksen merkeissä. Messuilla järjestetään päivittäin kalastuskilpailuja. Kävijöillä on mahdollisuus tutustua suomenmestaruustason kalankäsittelyyn ja kattavaan uistinnäyttelyyn.

Kolmannella viikolla herkutellaan kesäisten herkkujen parissa. Kesäkeittiöviikko päättyy lauantaina Suomen Asuntomessujen ja Seuran järjestämään grillikisa-sotaan. Kisassa isä ja poika -parit valmistavat grilliruokaa Sikke Sumarin johdolla.

Yleisöluentoja messulipun hinnalla

Hartolassa järjestetään yleisöluentoja loma-asuntojen kunnostamisesta. Luennot sisältyvät messulipun hintaan ja ne pidetään messualueella sijaitsevassa Itä-Hämeen opiston luentosalissa. Luentosarja on suunniteltu Vapaa-ajan Asunnot ry:n ja Osuuskunta Suomen Asuntomessujen yhteistyönä. Tapahtumien juontajana toimii Vapaa-ajan Asunnot ry:n varapuheenjohtaja, rakennusinsinööri Jouko Taskinen.

Yleisöluentoja järjestetään vesikaton kunnostamisesta, lisälämmöneristyksestä, ulkomaalauksesta, sähköistyksestä ja turvajärjestelmistä sekä jäteveden käsittelystä. Luentojen aikataulut löytyvät internetistä, www.asuntomessut.fi/hartola kohdassa oheiskohteet.

Loma-asuntomessut Hartolassa ovat avoinna 18.6.-24.6. ja 28.6.-11.7.2004.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja