Mainos

Harry Potter ja viisasten kivi elokuvalevitykseen

Lontoossa on juhlittu näyttävästi Harry Potter ja viisasten kivi -elokuvan ennakko-ensi-iltaa. 110 miljoonaa puntaa maksaneen elokuvan ennustetaan nousevan kaikkien aikojen katsotuimmaksi elokuvaksi. Elokuvan maailman ensi-ilta on vajaan kahden viikon kuluttua, Suomessa viikkoa myöhemmin.

Äärimmäisillä turvatoimilla suojattu eilinen Potter-ensi-ilta Lontoossa toi paikalle sadoittain faneja, joista innokkaimmat olivat sonnustautuneet Harry Potter -silmälaseihin ja tämän huispausjoukkueen punakeltaisiin väreihin. Tänään Potter on etusivun juttu kaikissa paikallisissa lehdissä.

-Lukeminen on tietysti täysin toisenlainen kokemus. Jokaisella on oma sisäinen näkemyksensä. Siksi kirjat ovat niin upeita. Minusta tämä elokuva on hyvä ja olen siitä onnellinen, sanoo kirjailija J.K.Rowling.

Kiehtovista kirjoista ei aina synny kiehtovia elokuvia. Mutta ainakin tämä ensimmäinen Potter-filmatisointi on onnistuneesti tavoittanut J.K. Rowlingin luoman velhoilun hengen.

- Kun sain roolin, katsoin paljon sellaisia elokuvia kuin Kuolleiden runoilijoiden seura. Sain niistä innoitusta. Tässä roolissa minulla on loistomahdollisuus innoittaa ihmisiä, sanoo "Harry Potter" eli näyttelijä Daniel Radcliffe (kuvassa).

- Rakastan kuvitelmia. Ihanaa, että aikana, jolloin kuulee vain huonoja uutisia, lapset voivat uppoutua satumaailmaan. Se on upeaa, sanoo ensi-illalla ollut Sarah Ferguson.

Potter-kirjojen suosio on niin mieletön, ettei elokuva olisi edes kaivannut taakseen näin tehokasta markkinointikoneistoa, sillä Potter-elokuva menestyy, sanovat kriitikot siitä sitten mitä hyvänsä. Harry Potter-kirjoja on myyty jo yli 100 miljoonaa kappaletta 46:lla kielellä.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 05.11.2001)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.