Harrisonin lääkäri oikeuteen

Edesmenneen George Harrisonin perikunta on nostanut 10 miljoonan dollarin oikeusjutun Harrisonia hoitanutta lääkäri Gilbert Ledermania vastaan. Perikunta väittää, että Lederman rikkoi salassapitovelvollisuuttaan ja käytti väärin suhdettaan potilaaseen saadakseen muistoesineitä.

Kanteessa väitetään, että Staten Island University Hospitalin sädehoidon osaston johtajana toimiva Lederman pakotti heikossa kunnossa olleen Harrisonin kirjoittamaan nimikirjoituksen poikansa kitaraan ja antamaan nimikirjoitukset myös kahdelle tyttärelleen.

Ledermania syytettiin lisäksi julkisuuden hakemisesta itselleen ja sairaalalle Harrisonin hoidolla Harrisonin toiveiden vastaisesti. Harrison kuoli syöpään 29. marraskuuta 2001 noin kaksi viikkoa Staten Islandista lähdettyään. Kanteessa väitetään, että Harrisonin kuoleman jälkeen Lederman kertoi kitaran tarinan National Enquirerille, jossa julkaistiin myös valokuva lääkärin pojasta soittimineen.

Perikuntaa edustava asianajaja Paul LiCalsi sanoo, että hänen asiakkaansa on ensisijaisesti kiinnostunut saamaan takaisin sen mielestä petoksella hankitut muistoesineet. - Muutamia tunteja sitten annoimme heille mahdollisuuden oikeusjutun välttämiseen, jos he palauttaisivat kitaran ja nimikirjoitukset, kertoo LiCalsi. - Me jopa tarjouduimme antamaan heille vaihdossa toisen kitaran, mutta lääkäri kieltäytyi.

Lue myös:

    Uusimmat