Kotimainen härkäpapu on erinomainen valinta niin ravintoarvoiltaan kuin eettisesti ajatellen.
Kotimainen härkäpapu on monipuolinen proteiinipommi, josta on moneksi. Sen tietää myös Suomalainen menestysresepti -kilpailun kolmannen kauden voiton vienyt elintarvikeyritys Mums Oy:n perustaja ja ravintoloitsija Marjaana Pohjola.
– Härkäpapu on erinomainen proteiinin lähde. Jos pitää miettiä, että syödäänkö punaista lihaa vai härkäpapua, niin toivottavasti jokainen tänä päivänä tietää, että kannattaa valita härkäpapu, Pohjola toteaa.
Pohjolan vuonna 2021 kilpailun voittoon luotsaama voittajatuote, Fallero, on kotimainen härkäpavusta ja kasviksista valmistettu falafel. Tuotteesta oli alun perin kaksi makuvarianttia: vihreän värinen herne-lehtikaali ja punaisen värinen punajuuri.
– Fallero on alkuperäisen punajuuren makuisen tuotteen rinnalle saanut porkkana- sekä pinaatti ja yrtit -makuvariantit. Herne-lehtikaali jätettiin pois, sillä se oli aika mausteinen ja lehtikaali ei ole kaikkien mieleen, Pohjola kertoo.
Erityisen iloinen Pohjola on siitä, että lanseerauksen jälkeen Fallero-falafelpyörykkä on ollut kaupan valikoimissa jo yli kahden vuoden ajan.
– On ollut ihanaa nähdä, että se on jäänyt kauppaan. Myynti on tasaantunut tiettyyn tasoon ja Falleroa myydään tasaisesti koko ajan, Pohjola iloitsee.
