Häränpihvi, limevoi, maalaisperunat, timjamikastike ja tomaatti-sipulisalaatti 9.11.2001

Toim. Kati Nappa

Isänpäivän menyyn valmistaa keittiöpäällikkö Marko Alander ravintola 10 th Floorista :

Häränpihvi, limevoi, maalaisperunat, timjamikastike ja tomaatti-sipulisalaatti

4 hengelle

4 kpl 150-180 g painoista ulkofileepihviä
suolaa, valkopippuria myllystä, ruokaöljyä
1.Ota lihaan väri kuumalla paistinpannulla. Suolaa ja pippuroi. Nosta uunivuokaan tai pellille.
2. Loppukypsennä uunissa 140 asteessa 5-9 minuuttia haluamastasi kypsyysasteesta riippuen.
3. Anna vetäytyä hetki ja tarjoa.

Limevoi

200 g voita
1 limen mehu
1 rkl paprikajauhetta
4 tippaa tabaskoa
ripaus sokeria
1 dl hienonnettua persilja-kirveli seosta
1. Pehmitä voi ja sekoita kaikki ainekset.
2. Anna maustua viileässä yön yli ja muotoile haluamaasi muotoon.

Timjamikastike

1 tetra valmista demi-glace kastikepohjaa
1/2 salottisipuli
1/4 dl punaviiniä
1 rkl hunajaa
voita, tuoretta timjamia, valkopippuria myllystä, merisuolaa

1. Kuullota sipuli voissa. Lisää viini ja kiehauta.
2. Lisää demi-glace ja timjami ja anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia.
3. Mausta ja tarjoa.

Maalaisperunat

4 isoa rosamunda perunaa
currya
suolaa

1. Leikkaa uuniperunasta noin 2 cm leveitä ja 9 cm pitkiä tankoja.
2. Kuivaa hyvin ja kypsennä rasvassa keittämällä 8-10 minuuttia
3. Nosta perunatangot paperipyyhkeen päälle kuivumaan. Mausta currylla ja suolalla.
4. Tai kypsennä currylla ja suolalla maustetut perunat öljytyllä uunipellillä 225 asteessa 30-40 min.

Tomaatti-sipulisalaatti


4 (luumu)tomaattia
1 punasipuli
oliiviöljyä, balsamietikkaa, suolaa, sokeria

1. Leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi ja mausta etikalla, suolalla, oliiviöljyllä ja sokerilla.
2. Viipaloi tomaatti ja kasaa viipaleet lautaselle pinoon ja laita sipuliseosta sen päälle

Lue myös:

    Uusimmat