Toim. Kati Nappa
Isänpäivän menyyn valmistaa keittiöpäällikkö Marko Alander ravintola 10 th Floorista :
Häränpihvi, limevoi, maalaisperunat, timjamikastike ja tomaatti-sipulisalaatti
4 hengelle
4 kpl 150-180 g painoista ulkofileepihviä
suolaa, valkopippuria myllystä, ruokaöljyä
1.Ota lihaan väri kuumalla paistinpannulla. Suolaa ja pippuroi. Nosta uunivuokaan tai pellille.
2. Loppukypsennä uunissa 140 asteessa 5-9 minuuttia haluamastasi kypsyysasteesta riippuen.
3. Anna vetäytyä hetki ja tarjoa.
Limevoi
200 g voita
1 limen mehu
1 rkl paprikajauhetta
4 tippaa tabaskoa
ripaus sokeria
1 dl hienonnettua persilja-kirveli seosta
1. Pehmitä voi ja sekoita kaikki ainekset.
2. Anna maustua viileässä yön yli ja muotoile haluamaasi muotoon.
Timjamikastike
1 tetra valmista demi-glace kastikepohjaa
1/2 salottisipuli
1/4 dl punaviiniä
1 rkl hunajaa
voita, tuoretta timjamia, valkopippuria myllystä, merisuolaa
1. Kuullota sipuli voissa. Lisää viini ja kiehauta.
2. Lisää demi-glace ja timjami ja anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia.
3. Mausta ja tarjoa.
Maalaisperunat
4 isoa rosamunda perunaa
currya
suolaa
1. Leikkaa uuniperunasta noin 2 cm leveitä ja 9 cm pitkiä tankoja.
2. Kuivaa hyvin ja kypsennä rasvassa keittämällä 8-10 minuuttia
3. Nosta perunatangot paperipyyhkeen päälle kuivumaan. Mausta currylla ja suolalla.
4. Tai kypsennä currylla ja suolalla maustetut perunat öljytyllä uunipellillä 225 asteessa 30-40 min.
Tomaatti-sipulisalaatti
4 (luumu)tomaattia
1 punasipuli
oliiviöljyä, balsamietikkaa, suolaa, sokeria
1. Leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi ja mausta etikalla, suolalla, oliiviöljyllä ja sokerilla.
2. Viipaloi tomaatti ja kasaa viipaleet lautaselle pinoon ja laita sipuliseosta sen päälle