Hans Välimäki avaa kaksi uutta ravintolaa "Helsingin Sohoon" – tämä on hintataso

Keittiömestari Hans Välimäki avaa huhtikuussa Helsinkiin kaksi uutta ravintolaa. Välimäki avaa Makuja-sivustolle ravintoloiden taustoja.

Keittiömestari Hans Välimäki ja ravintola-alan konserni Restamax Oyj tiedottivat tammikuun alussa aloittavansa yhteistyön. Jopa 1,2 miljoonan euron liiketoimintakaupan myötä Välimäki ja Restamax Oyj perustivat uuden yhteistyöyrityksen, Gastromax Oy:n. Uudet yhteistyökumppanit kertoivat tammikuussa suunnittelevansa jopa kolmen uuden ravintolan avaamista, joista yksi on tulossa Tampereelle ja kaksi Helsinkiin.

Viime viikolla Välimäki tiedotti lisää Tampereelle tiistaina 25.3. avattavasta aasialaisesta ravintolasta: entisen ravintola Flamen tiloihin avautuva moderni ja rento ravintola Masu tarjoaa erikoisuutenaan muun muassa teppanyaki-pöydän.

Helsingin ravintolat avautuvat huhtikuussa

Tampereen ravintolan lisäksi Välimäki yhteistyökumppaneineen on avaamassa Helsinkiin peräti kaksi ravintolaa: rennon Rikhard's -nimeä kantavan gastropubin sekä pienen Välimäki -nimisen fine dining -ravintolan. Molemmat ravintolat avautuvat samoihin tiloihin entisen Michelin-ravintola Chez Dominiquen paikalle Helsingin Rikhardinkadulle. Välimäki kertoo olevansa innoissaan erityisesti uudesta gastropubistaan, jonka ruoka ja tarjoilutavat tulevat poikkeamaan totutusta.

– Ravintola Rikhard's on pubityyppinen ravintola, jossa on 60-70 asiakaspaikkaa. Ravintola yhdistelee englantilaista pubiruokaa ja ranskalaista bistroa, lopputuloksena hyvää ruokaa ja hyvä tunnelma. Viikonloppuisin tarjoilemme brunssia. Kyseessä on keskihintainen ravintola – tai riippuu toki keneltä kysytään, Välimäki nauraa.

Samoihin tiloihin avautuvassa Välimäki -nimisessä ravintolassa on puolestaan vain 8-10 asiakaspaikkaa ja se on avoinna vain osan viikkoa, keskiviikosta lauantaihin. Ravintolapiireissä on liikkunut huhua, että uuden huippuravintolan illallisista saisi pulittaa jopa 500 euroa.

– Se ei pidä paikkansa. Olemme toki väläytelleet, että järjestämme joskus jotain erikoisiltoja, jolloin raaka-aineet voivat olla erityisen erikoisia ja samalla hintavia. Mutta muuten hintataso ei ole noin korkea, Välimäki kommentoi Makuja-sivustolle.

Välimäen mukaan Rikhard's -ravintolan avajaisia vietetään näillä näkymin 15.4. Ravintola Välimäki avautuu puolestaan pääsiäisen jälkeen.

Taloustilanne ei pelota Välimäkeä

Vaikka Suomen taloustilanne on ollut jo pitkään heikko, näyttää uusia ravintoloita pulpahtelevan kadunkulmiin yllättävänkin tiuhaan tahtiin. Mutta onko mitään järkeä avata uusia ravintoloita heikossa taloustilanteessa?

– Ei taloustilanne minua pelota. Tuntuu, että jokainen Euroopassa tapahtuva kriisi kyllä vaikuttaa heti negatiivisesti Suomeen. Mutta jossain vaiheessahan tämän on pakko lähteä nousuun. Uskon siihen. On tämä varmasti kalleinta ravintoloiden avaamisaikaa koskaan, Välimäki pohtii.

Keittiömestarin mukaan erityisesti Rikhard's -ravintolan valttikorttina on sen helppo lähestyttävyys. Myös ravintoloiden sijainti on optimaalinen.

– Ravintolat ovat vanhan Dominiquen tiloissa. Sijainnissa on se etu, että ympärillä on paljon ravintoloita ja paljon uusia on tulossa. Ympärillä on Savoyt, Brondat, Emot ja muut. Se tuo ihmisiä alueelle. Jossain on jopa sanottu, että tämä alue alkaa olla jo Helsingin Soho.

Petra Kiiski, petra.kiiski(at)mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat