Hans Välimäeltä yllätysuutisia: Kolme uutta ravintolaa – "olen todella liekeissä"

Michelin-ravintolansa Chez Dominiquen syksyllä sulkenut Hans Välimäki paljastaa uudet ravintolaprojektinsa.

Keittiömestari Hans Välimäki ja ravintola-alan konserni Restamax Oyj tiedottivat tammikuun alussa aloittavansa yhteistyön. Jopa 1,2 miljoonan euron liiketoimintakaupan myötä Välimäki ja Restamax Oyj perustivat uuden yhteistyöyrityksen, Gastromax Oy:n.

Yhteistyö kantaa pian hedelmää Helsinkiin ja Tampereelle avattavien ravintoloiden muodossa. Välimäki antaa vihiä myös myöhemmin Helsinkiin avattavasta huippuluokan fine dining -ravintolasta.

Tampereelle aasialaistyyppinen ravintola

Tampereelle avataan moderni ja rento, aasialaiseen keittiöön nojaava ravintola. Ravintola aloittaa maalis-huhtikuussa 2014 entisen ravintola Flamen tiloissa, osoitteessa Hämeenkatu 3.

– Ideana on valmistaa simppeliä ja herkullista ruokaa modernilla otteella. Lisäksi ravintolaan tulee erittäin hyvä cocktailbaari sekä muutama todella koukuttava yksityiskohta, joiden uskomme houkuttelevan runsaasti asiakkaita paikan päälle. Myös hinnoittelu tulee olemaan yleiseen tasoon verrattuna varsin maltillista, hehkuttaa Hans Välimäki.

– Olemme aasialaisiin keittiöihin kallellaan, mutta emme liikaa, vaan olemme poimineet sopivasti ideoita eri maista ja kulttuureista tuolta suunnalta,Välimäki kuittaa.

Gastropub ja fine dining -ravintola Helsinkiin

Helsinkiin Gastromax Oy avaa oman versionsa pubista – nimenomaan gastropubista.

– Stadista puuttuu mielestämme vielä sellainen, mutta ei kauaa. Uuden gastropubin ruoka ja tarjoilutavat tulevat poikkeamaan totutusta, Välimäki vihjaa.

Lisäksi pulpetilla on huippuluokan fine dining -ravintola, josta kerrotaan myöhemmin lisää.

– Jokainen uusi konseptimme pitää sisällään jujun, jotka toivon mukaan kehittyvät ravintoloiden tavaramerkeiksi. Voin paljastaa, että uudessa fine dining -ravintolassa jujuna tulee olemaan erittäin niukka saatavuus ja todella korkealuokkaiset raaka-aineet. Raaka-aineisiin tulemme toki panostamaan vahvasti muuallakin, Välimäki kertoo.

Midhill-ravintolat porskuttavat eteenpäin

Midhill-konseptin kehittämistä Gastromax Oy jatkaa tuttuun tapaan.

– Lihat jauhetaan paikan päällä ravintoloissamme. Emme tarjoile mitään pakkasenpanemia räiskäleitä, vaan käytämme suomalaista naudanlihaa burgereidemme ytimessä. Myös leivät tehdään lähellä ja voin vannoa, että ne tehdään käsityönä, minkä myös maistaa, Välimäki lataa.

– Kerromme myöhemmin asioista lisää – mitä, missä ja milloin. Loppuun voin vain todeta olevani todella liekeissä näistä uusista projekteistamme. I'm back! Woohoooooo!

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat