Hannu Karpo tekee paluun! Tv-legendasta kertova elokuva saa ensi-iltansa syksyllä

Tältä näytti Karpolla on asiaa -ohjelma vuonna 2001, jolloin Hannu Karpo palasi uudelleen 13 vuotta aiemmin esitettyyn tapaukseen

Hannu Karposta ilmestyy syksyllä dokumenttielokuva.  

Kotimaisen tv-journalismin elävästä legendasta Hannu Karposta valmistuu Karpo-niminen dokumenttielokuva, joka saa ensi-iltansa elokuvateattereissa 25. syyskuuta. Elokuvan kerrotaan kuvaavan Karpon vuosikymmenten uraa toimittajana sekä käänteitä, jotka tekivät Karposta koko kansan tunteman tv-kasvon.

Karpon työ kansan äänenä oli aikalaisilleen instituutio, jonka arvoa ei ohjelmien ilmestyessä ehkä täysin ymmärretty. Se, että toimittaja nousee systeemiä vastaan ja muodostaa TV:n välityksellä työllään ’kansankäräjät’, on hyvin ainutlaatuista – asia, jota sittemmin moni on kaivannut. Mistä saa enää oikeutta, kun ei ole Karpoakaan? Ari Matikainen kuvailee tiedotteessa. 

Elokuvan tuottaa napafilms ja tuottajana toimii Liisa Karpo.

Hannu Karpo tunnetaan tavallisten ihmisten puolustajana, joka pureutui ohjelmissaan yhteiskunnan epäkohtiin ja epäoikeudenmukaisiin ihmiskohtaloihin. Karpolla on asiaa -ohjelmaa yli kahden vuosikymmenen ajan luotsannut mies sai elämäntyön Kultaisen Venlan vuonna 2015. 

Kaikki tietävät Karpon, mutta harva tuntee miehen karvahatun alla. 

Maailma, Suomi, media ja journalismi ovat käyneet läpi suunnattoman murroksen Karpon toimittajan uran aikana. Karpon tarina on kuin läpileikkaus tästä dramaattisesta muutoksesta – ja samalla muistutus siitä, miten toisenlainen maa Suomi oli vielä vähän aikaa sitten.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja