- - kanan rintafilettä
- - vuohenjuustoa
- - manteleita
- - vihreä ja keltainen paprika
- - katkarapuja
- - piimää
- - Daim -suklaapatukka
Aki Wahlmanin ja Hanna Pakarisen menu:
Broilerin rintafilettä tuorejuustolla täytettynä ja paprikakastiketta
- 1 broilerin rintafile
- 30 g pippuri-tuorejuustoa
- 1 oksa persiljaa
- 5 basilikan lehteä
- 2 viipaletta vuokaleipää
Sekoita cutterissa leipäpalat ja yrtit vihreäksi leipäraasteeksi. Nuiji filettä ohueksi leikkeeksi ja laita pintaan tuorejuustoa sekä viipale vuohenjuustoa. Taita leike puoliksi ja kuorruta yrttileipäraasteessa. Lisäkkeeksi salaattia.
Paprikakastike
- 1 paprika
- 1 valkosipulin kynsi
- 1 rkl sitruunamehua
- 1/2 keltasipulia
- 1 dl valkoviiniä
- 1 dl kuohukermaa
Leikkaa paprika pieniksi paloiksi ja freesaa voissa. Lisää valkoviiniä ja kermaa, keitä 10 min. Sekoita tehosekoittimessa tasaiseksi kastikkeeksi.
Vuohenjuustoperunaa
- 100 g jauhoista perunaa
- 50 g vuohenjuustoa
- 30 g voita
Kypsennä peruna uunissa, murskaa ja lisää joukkoon voi sekä juusto. Sekoita tasaiseksi.
Katkarapusalaattia
- 100 g kuorittuja katkarapuja
- 3 valkosipulin kynsi
- 1 keltainen pieni paparika
- 5 basilikan lehteä
Kypsennä valkosipuleita kuumassa öljyssä 10 minuuttia, purista sisältä tahna pois ja sekoita se pilkottujen salaattiaineisten joukkoon.
Mantelinougat ja Daim-keksiä
- 1 dl sokeria
- 100 g manteleita
Paahda sokeria kattilan pohjassa. Lisää joukkoon mantelit. Jäähdytä levyksi ja leikkaa pieniksi paloiksi. Tarjoa keksimurun kanssa.