Hanna Pakarisen kassi:

  • - kanan rintafilettä
  • - vuohenjuustoa
  • - manteleita
  • - vihreä ja keltainen paprika
  • - katkarapuja
  • - piimää
  • - Daim -suklaapatukka

Aki Wahlmanin ja Hanna Pakarisen menu:

Broilerin rintafilettä tuorejuustolla täytettynä ja paprikakastiketta

  • 1 broilerin rintafile
  • 30 g pippuri-tuorejuustoa
  • 1 oksa persiljaa
  • 5 basilikan lehteä
  • 2 viipaletta vuokaleipää

Sekoita cutterissa leipäpalat ja yrtit vihreäksi leipäraasteeksi. Nuiji filettä ohueksi leikkeeksi ja laita pintaan tuorejuustoa sekä viipale vuohenjuustoa. Taita leike puoliksi ja kuorruta yrttileipäraasteessa. Lisäkkeeksi salaattia.

Paprikakastike

  • 1 paprika
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1/2 keltasipulia
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 dl kuohukermaa

Leikkaa paprika pieniksi paloiksi ja freesaa voissa. Lisää valkoviiniä ja kermaa, keitä 10 min. Sekoita tehosekoittimessa tasaiseksi kastikkeeksi.

Vuohenjuustoperunaa

  • 100 g jauhoista perunaa
  • 50 g vuohenjuustoa
  • 30 g voita

Kypsennä peruna uunissa, murskaa ja lisää joukkoon voi sekä juusto. Sekoita tasaiseksi.

Katkarapusalaattia

  • 100 g kuorittuja katkarapuja
  • 3 valkosipulin kynsi
  • 1 keltainen pieni paparika
  • 5 basilikan lehteä

Kypsennä valkosipuleita kuumassa öljyssä 10 minuuttia, purista sisältä tahna pois ja sekoita se pilkottujen salaattiaineisten joukkoon.

Mantelinougat ja Daim-keksiä

  • 1 dl sokeria
  • 100 g manteleita

Paahda sokeria kattilan pohjassa. Lisää joukkoon mantelit. Jäähdytä levyksi ja leikkaa pieniksi paloiksi. Tarjoa keksimurun kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat