Mainos

Hanko haluaa nuoret kuriin Regatan ajaksi

Kaupunki kieltää leiriytymisen ja grillaamisen keskustassa. Nuorison juhliminen on aiheuttanut Hangossa lähivuosina runsaasti häiriöitä.

Hanko haluaa kesällä kaupungissa rettelöivät nuoret kuriin. Hangon Regatan lähestyessä kaupunki etsii tapoja rauhoittaa rantakaupungin tunnelmaa.

- Tänä vuonna kantakaupunki on tapahtuman ajan suljettu autoilta. Lisäksi leiriytyminen, grillaaminen ja avotulen teko on kielletty kaupunki- ja ranta-alueilla, joten teltan ja makuupussin kanssa alueelle tulevat ajetaan pois, kertoo Erik Nykopp Hangon Regatta -viikonlopun työryhmästä.

Nuorison juhliminen on lähivuosien tapahtumaviikonloppuina aiheuttanut Nykoppin mukaan runsaasti järjestyshäiriöitä kaupungissa. Asukkaat ja vieraat ovat kokeneet häiritseväksi nuorison hengailun ja musiikin soittamisen puistoihin ja kaduille parkkeerattujen autojen ympärillä.

Nykoppin mukaan viime vuonna Regatta-viikonloppuna poliisi ei pystynyt puuttumaan kaikkiin häiriöihin, eivätkä asukkaat saaneet apua aina tarvittaessa.

- Viime vuonna esimerkiksi vanhan pariskunnan pihasaunaan tunkeutui nuorisojoukko, eikä pariskunta voinut tehdä muuta kuin ihmetellä.

Järjestysmiehet valvovat kaupunkia

Nykoppin mukaan Hangon asukkaat ovat lähettäneet myös sisäministeriöön valituksia ja sieltä on tullut kehotus puuttua järjestyshäiriöihin.

Kaupunki pyrkiikin rauhoittamaan kaupungin lisäämällä turvajärjestelyjä. Regatta-viikonlopuksi on palkattu poliisin työn tueksi järjestysmiehiä, jotka tavoittaa palvelunumerosta.

Nykopp on huolissaan kulttuurihistoriallisesti arvokkaan kaupunkimiljöön säilymisestä. Myös pahoinpitelyn uhriksi joutuu moniin muihin kuntiin nähden useammin Hangossa.

- Paikallisten ruotsinkielisten ja pääkaupunkilaisten välillä on skismaa, josta aiheutuu pahoinpitelyrikoksia. Hanko on pahoinpitelytilastojen kärjessä juuri kesätapahtumien vuoksi.

Silverstandin leirintäalueella Hangossa kesätöissä oleva Noora Kytöharju kertoi, että myös leirintäalueella on varauduttu viikonloppuun lisäämällä vartijoiden määrää. Kaikki mökit ovat aiempien vuosien tapaan varattuja, mutta leirintäalueelle pääsee paikalletulojärjestyksessä.

Nykoppin mukaan Regatassa vieraita on ollut aikaisempina vuosina noin 15 000.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.