Mainos

"Hän saa minut tuntemaan itseni huonoksi äidiksi" – kauhuanoppi sekaantuu perheen asioihin, vaikkei vauva ole vielä syntynyt

Erään tulevan äidin pulma liittyy hirveään anoppiin, joka haluaa päättää kaikesta – jo ennen lapsenlapsen syntymää!

Mirror-lehden palstalla Coleen vastaa lukijoiden kysymyksiin. Erään tulevan äidin pulma liittyy elokuvistakin tuttuun kauhukohtaamiseen, eli hirveään anoppiin!

Tuleva, nimetön äiti kertoo olevansa kuudennella kuulla raskaana. Hän on ollut kumppaninsa kanssa kolme vuotta, ja kyseessä on parin ensimmäinen, yhteinen lapsi. Miehellä on jo yksi oma lapsi.

– Ongelmani on miehen äiti. Hän on holhoava ja rikkoo jo asettamiamme rajoja vauvaan liittyen, tehden suunnitelmia vauvan varalle, kun hän on kaksi-, kolme- tai kuusikuinen. Hän ei yksinkertaisesti kuuntele, kun sanon, etten tiedä, mitä teemme noina aikoina tai mitä elämässämme silloin tapahtuu, äiti kuvailee ongelmaansa.

– Hän puhuu jatkuvasti päälleni ja yrittää tehdä päätöksiä lapseni elämästä, koska, häntä lainatakseni, minä "en ole vielä äiti", joten en ymmärrä, millaista se on. Hän myös sekaantuu asioihin, kun kumppanini lapsi tulee luoksemme, tekee suunnitelmia tytärpuoltani varten eikä kerro minulle tai kumppanilleni niistä ennen kuin viime hetkellä. Hän ei anna meille yhtään omaa perheaikaa.

Naisen mukaan anoppi kiristää myös hänen ja miehen välejä. Naista pelottaa, että tilanne vain pahenee vauvan synnyttyä.

– Hän saa minut tuntemaan itseni huonoksi äidiksi, enkä ole edes saanut vauvaa vielä!

"Tarvitset myös miehesi tukemaan sinua"

Coleenin mukaan paras tapa käsitellä ”kauhuanoppia” on olla tiukka, mutta reilu. Anoppi saa kyllä sanoa mitä vain, mutta sanat kannattaa päästää yhdestä korvasta sisään ja toisesta välittömästi ulos.

– Sen sijaan, että aloitat suuren riidan hänen kanssaan, kehu häntä sanoen ”se on kiva idea ja ajattelemme asiaa, mutta meidän täytyy katsoa, miten asiat menevät, kun vauva syntyy” ja sitten pidä kiinni tästä lauseesta. Vaikka tietäisit, ettette koskaan tee (kuten hän haluaa), tämä tapa takaa rauhan, Coleen kuvaa.

Coleen muistuttaa, että osa anopin ideoista voi olla hyviä. Samalla tuoreen äidin olisi kuitenkin tärkeä saada tuntea olevansa oman elämänsä ohjaksissa.

– Tarvitset myös miehesi tukemaan sinua. Hänen ei tarvitse järkyttää anoppia, jos hän käsittelee tilannetta oikealla tavalla, ja anoppi kuuntelee häntä paremmin kuin sinua. En usko, että voit tehdä paljoa tytärpuolesi eteen – se asia kuuluu kumppanillesi, jonka tulee hoitaa asia äitinsä kanssa.


Lähde: Mirror.co.uk

***

1:17

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.