Hämmentävä ilmiö Qatarin kaduilla sai Tanskan päävalmentajalta täystyrmäyksen: "Naurettavaa teatteria"

Tämä ilmiö leviää somessa: Ovatko nämä juhlijat Qatarissa oikeita faneja? 1:00
Tämä ilmiö leviää somessa: Ovatko nämä juhlijat Qatarissa oikeita faneja?

Jalkapallon MM-kisapaikoilla liikkuneet kannattajakulkueet ovat herättäneet turnauksen alla ihmetystä. Tanskan päävalmentaja Kasper Hjulmand latasi mielipiteensä näkemästään ja kipuili kisoihin liittyviä ongelmia.

MAINOS

Jalkapallon MM-kisat
20.11.–18.12.

MTV ja C More esittivät MM-turnauksesta 22 ottelua suorina lähetyksinä!

Qatarissa nähdyt fanijoukot ovat koostuneet vain miehistä ja pääasiassa esimerkiksi intialaisista ja nepalilaisista siirtotyöntekijöistä.

MM-kisaorganisaatio on torjunut syytökset, joiden mukaan se olisi palkannut ihmisiä pukeutumaan maajoukkueiden kannattajiksi kyseenalaisen turnauksen aiheuttaman kiinnostuksen puutteen vuoksi. Kisajärjestäjä kutsui väitteitä "valitettaviksi" ja "odotetuiksi".

Tanskan päävalmentaja Kasper Hjulmand ei sulata selityksiä ja uskoo, että samanlaisia tapauksia nähtiin myös Etelä-Korean ja Japanin jakamissa MM-kisoissa vuonna 2002.

– Se on naurettavaa teatteria, että meidän täytyy nähdä jotain tällaista, hän sanoi Ekstrabladetille.

Raskaasti kritisoitu turnaus nakertaa Hjulmandia.

– Oloni on todella ristiriitainen, eikä minulla välttämättä ole kovin hyvä olo tästä kaikesta.

Tanskan pelaajat saavat kapteeninsa mukaan puhua Qatarista vapaasti, mutta korostaa pelaajien vapautta vastata tai olla vastaamatta heille esitettyihin kysymyksiin.

– Tehtäväni on suojella pelaajia. Se on todella vaikeaa, sillä olemme tulleet tänne pelaamaan jalkapalloa. Samaan aikaan haluan huutaa ja pitää ääntä.

– Jos olen väitellyt liikaa ja häviämme sitten Tunisialle, keskittymiseni on mennyt pieleen. Vaikka tekisimme mitä, olemme joidenkin mielestä tehneet liian paljon tai liian vähän. On mahdotonta valita täsmällisesti oikein. Jos sinä pystyt siihen, soita minulle, Hjulmand sanoi.

Tanska avaa MM-kisaurakkansa marraskuun 22. päivä ottelulla Tunisiaa vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat