Hamilton vahvistaa: Belgiassa startti häntäpäästä

Mercedes-talli on ennakkotiedoista poiketen valinnut Belgian Span Lewis Hamiltonin väistämättömän rangaistuksen suorituspaikaksi.

Alkuviikosta muun muassa Autosport uutisoi, että Mercedes aikoo ajoittaa Hamiltonin moottorirangaistuksen syyskuun alun Monzan osakilpailuun, mutta Hamiltonin vahvisti kuljettajien tiedotustilaisuudessa torstaina, että rangaistus otetaan jo tänä viikonloppuna Belgiassa.

– Sen verran kuin minä tiedän, otamme rangaistuksen täällä, Hamilton kertoi.

MAINOS

Belgian GP MTV Totalilla

Perjantai: Harjoitukset klo 10.55 ja 14.55
Lauantai: Harjoitukset klo 11.55, aika-ajo klo 14.55
Sunnuntai: Belgian GP klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 13.30!

Kaikki F1-ajojaksot suorana MTV Maxilla ja Katsomossa!

Tilaa MTV Total

Hän on jo käyttänyt kaikki kaudeksi varatut viisi voimayksikköään, joten seuraavista vaihdoksista on tulossa iso lähtöruuturangaistus.

Saksalainen Auto Motor und Sport tietää kertoa, että Mercedes vaihtaa Hamiltonille perjantain harjoituksiin uuden turbon ja sen lämpöenergiaa kierrättävän MGU-H-yksikön. Tämä tuo brittikuskille jo 15 ruudun rangaistuksen, mutta lisää on luvassa, jos moottori toimii ilman ongelmia.

Mercedes on nimittäin saksalaislehden mukaan jälleen vaihtamassa päivitetyt osat autoon lauantain aika-ajopäivään. Silloin Hamilton olisi turbon ja MGU-H:n osalta jo seitsemännessä voimayksikössä, joten kaikkiaan 30 lähtöruudun rangaistus pudottaisi hänet koko joukon hännille.

Spassa on kaksi selkeää ohituspaikkaa: pitkän suoran lopussa Les Combes -mutkaan tultaessa sekä ennen radan lopun shikaania. Lisäksi Belgiassa tehdään todennäköisesti enemmän varikkopysähdyksiä kuin Monzassa, mikä antaa Hamiltonille paremman mahdollisuuden nousta hänniltä pistetaisteluun.

Hamilton johtaa formula ykkösten MM-sarjaa 19 pisteen erolla tallikaveriinsa Nico Rosbergiin.

Lue myös:

    Uusimmat