Mainos

Haluatko vuokrata autoasi muille, kun et tarvitse sitä itse? Tällä sovelluksella se onnistuu

Mercedes-Benz julkaisee uuden yhteiskäyttöpalvelunsa Saksassa joulukuun alussa.

Autojen yhteiskäyttöpalveluihin on tulossa uusi, merkittävä toimija, kun Mercedes-Benz avaa uuden Croove-palvelunsa. Croove on mobiilisovellus, joka saattaa henkilöautojen omistajat ja niiden vuokraamisesta kiinnostuneet yhteen.

Croove tulee aluksi käyttöön Münchenissä ja se on avoinna minkä tahansa merkkisten autojen omistajille. Sovelluksen myötä autojätti tähtää yhä kasvaville autojen yhteiskäyttömarkkinoille.

Poikkeuksena kilpaileviin autojen lainaamiseen ja jakamiseen tarkoitetuille palveluille, Croove antaa autonsa omistavien yksityisautoilijoiden vuokrata ajoneuvojaan.

Uusi palvelu pyrkii tarjoamaan asiakkailleen turvallisia ja tarpeeseen sopivia ajoneuvoja vuokrattavaksi. Sovelluksen kautta vuokratun auton luvataan myös tulevan edullisemmaksi kuin tavallinen vuokra-auto.

Autonsa vuokralle antavat voivat ansaita autollaan, joka saattaa muuten jäädä vähälle käytölle. Mercedes-Benz-pomo Dieter Zetsche kertookin tiedotteessa, että keskimäärin auto on pysäköitynä 23 tuntia vuorokaudessa. Tätä aikaa voi hänen mielestään käyttää hyvin lisätulojen ansaitsemiseen.

Yksinkertaisuudessaan sovellus toimii niin, että osapuolet rekisteröityvät sovellukseen ja viestittelevät toisilleen sen kautta, kun sopiva ajoneuvo tai asiakas löytyy.

Auton omistajat lisäävät profiileihinsa tarkat tiedot autoistaan. Autojen on oltava hyväkuntoisia ja ne saavat olla korkeintaan 15 vuotta vanhoja.

Omistaja ja asiakas tarkastavat auton kunnon ennen ja jälkeen vuokrauksen, ja he voivat myös antaa toisilleen arvosanan vuokrauksen päätyttyä. Crooven kautta voi myös maksaa auton vuokraamisen.

Croove tulee ensi alkuun ladattavaksi Applen sovelluskauppaan, mutta myöhemmin myös Googlen kauppaan.


***

2:28

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.