Haluatko tuntea olosi onnelliseksi heti aamusta? Toimi näin!

Jokainen aamu on uuden alku, mahdollisuus. Älä arvioi positiivisen ajattelun merkitystä, vaan panosta jokaiseen aamuun ajan kanssa löytääksesi inspiraatiota ja avaimet onneen.

Koetko liian usein nousevasi ylös väärällä jalalla? Se miten aamusi alkaa, on alku koko päivälle. Saavuttaaksesi onnen ja kiitollisuuden tunteen heti aamusta, panosta ennen kaikkea omaan asenteeseesi. Onnellinen ihminen uskaltaa ja haluaa luottaa siihen, että tuleva päivä on täynnä mahdollisuuksia, onnea ja toiveita.

Haluatko kokea positiivista energiaa jo heti aamusta ja aloittaa päiväsi paremmin? Kokeile toimia näin:

Herää tuntien ensimmäiseksi kiitollisuutta

Millainen tunne sinut täyttää, kun heräät? Tuntuuko fyysisesti olo levänneeltä vai lyijynraskaalta? Onnellinen ihminen herää aamuisin tuntien kiitollisuutta, rakkautta ja arvostusta elämää kohtaan.

Onnellinen ihminen osaa myös arvostaa niitä elämän osa-alueita, jotka saattavat olla monille itsestäänselvyyksiä: terveyttä, uusia mahdollisuuksia, vieressä kuorsannutta kumppania. Onkin tutkittu, että kiitollinen ihminen on harvemmin masentunut, jännittynyt, kateellinen tai neuroottinen saati tuntisi itsensä yksinäiseksi.

Herätessäsi listaa mielessäsi tai kirjoita kolme asiaa, joista olet kiitollinen. Tee näin joka ikinen aamu. Viikon lopussa lue koko lista.

Jokainen päivä on uuden alku

Onnellinen ihminen aloittaa jokaisen päivän aloittaen myös jotain uutta. Vaikka eilinen olisi ollut täynnä pettymyksiä, uusi päivä on täynnä toivoa, tilaisuus oppia uutta. Toisin sanoen elä hetkessä; älä eilisessä, älä vielä huomisessa, vaan nyt. Älä anna menneisyydellesi valtaa määrittää tulevaisuutesi, vaikka olisitkin kokenut kovia – selviä koettelemuksista voittajana.

Kysy itseltäsi nämä kysymykset

Steve Jobs aloitti aamunsa katsomalla peiliin kysyen itseltään: “Jos tänään olisi elämäni viimeinen päivä, haluaisinko tehdä sitä mitä aion tehdä tänään?”

Benjamin Fraklin puolestaan kysyi itseltään joka ikinen aamu: ”Mitä hyvää tekisin tänään?”

Kehitä itsellesi samankaltainen mantra ja kysy itseltäsi esimerkiksi:
– Miten levitän positiivista energiaa tänään ympärilleni?
– Miten minun tulisi toimia tänään, jos haluan olla uskollinen omille arvoilleni?
– Mitä minun pitäisi tehdä, jotta tuntisin eläväni unelmaani?
– Mikä tekee minut tänään onnelliseksi?
– Mitä hyvää näen tänään itsessäni?

Aloita päivä positiivisella ajattelulla

Kokeile aloittaa aamusi lukemalla jotain positiivista: hanki vaikkapa kirja, joka on täynnä inspiroivia mietelauseita tai kirjoita niitä itsellesi ylös vihkoon ja lue niitä joka aamu. Tai katso vaikkapa suloinen eläinvideo tai seuraa maukuvia kissanpentuja Instagramissa.

Lue myös jotain inspiroivaa, ennen kuin menet untenmaille. Näin päiväsi alkaa ja päättyy positiivisiin tunnelmiin.

Aamurutiinit toimiviksi

Aamurutiinit ovat tärkeä osa onnistunutta päivän aloitusta. Se auttaa keskittymään ja valmistautumaan tulevaan päivään hyvillä mielin.

Helpottaaksesi aamujasi, päätä jo illalla, mitä syöt aamupalaksi ja mitä puet päällesi. Pakkaa tarvittavat tavarat jo huomista varten, kuten vaikkapa treenikassin tai työsalkun. Pyri heräämään joka aamu samaan aikaan. Mieti, keitätkö ensimmäisenä kahvin vai hipsitkö hampaiden pesulle? Kuinka kauan ehostautumiseen menee aikaa? Varaa aamuille sen verran aikaa, että ennätät rentoutua ja valmistautua tulevaan päivään ajan kanssa.

Ota selvää, kuinka paljon aikaa tarvitset rauhallisiin aamurutiineihisi, ja varaa saman verran aikaa joka aamulle. Niin sinulle ei tule kiire.

Syö aamiainen rauhassa, ajan kanssa

Vartalosi on temppelisi – älä siis jätä aamupalaa väliin tai hotki sitä kiireen kanssa. Sanonta, ”olet mitä syöt” ei myöskään ole tuulesta temmattu: pyri tekemään terveellinen ja täyttävä aamupala, jonka avulla jaksat paahtaa reippaana koko aamun.

Varaa aikaa aamupalan sekä teolle että syömiselle. Voit tehdä aamupalan jo edellisenä iltana, jos sinusta tuntuu, että aamurutiinisi kaipaavat muuta panostusta.


Älä vähättele positiivisen ajattelun voimaa – aloita jokainen aamusi kiitollisena.

 

Seuraa MTV Lifestylea Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä!

Osittainen lähde: Marcandangel.com

Lue myös:

    Uusimmat