Haluatko polttaa rasvaa? Tämä yleinen virhe voi pilata treenisi

Liikutko, koska haluat polttaa mahdollisimman paljon rasvaa? Personal trainer Satu Rusanen neuvoo, kuinka kannattaa toimia, jos tavoitteena on hoikempi ulkomuoto.

Hoikempaa ulkomuotoa tavoittelevan kannattaa suunnata hikitreeneihin, jotka kestävät vähintään 45 minuuttia.

– Tällöin liikutaan alueella, jossa hiilihydraatit ovat palaneet ja rasvanpoltto alkaa, personal trainer Satu Rusanen kertoo.

Rasvanpolttomielessä liikkuvan on syytä tarkistaa myös ruokavalionsa. Ennen treeniä ja sen aikana suuhunsa ei kannata laittaa nopeita hiilihydraatteja.

– Jos syöt yhdenkin keksin liikunnan aikana, rasvanpoltto loppuu siihen. Ja banaani on vihoviimeinen asia, jota kannattaa syödä ennen treeniä, Rusanen sanoo.

Nopeilla hiilihydraateilla tarkoitetaan elintarvikkeita, jotka nostavat verensokeria nopeasti, kuten valkoisia viljatuotteita, sokeria, perunaa ja maissia. Näitä tuotteita tulisi välttää erityisesti, jos liikkuu tavoitteellisesti rasvanpoltto mielessä. Hitaasti imeytyviä hiilihydraatteja, kuten täysjyväleipää ja -pastaa voi kuitenkin syödä huoletta, Rusanen muistuttaa. Nämäkin hiilihydraatit on kuitenkin parasta nauttia muutama tunti ennen treeniä.

Lue myös:

AVA, Maarit Rasi

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja