Haluatko olla uraohjus ja kodinhengetär? Se voi rikkoa avioliittosi, lue miksi!

Ura tekee naisesta itsenäisemmän, mutta tekee myös elämästä stressaavamman. Moni nainen yrittää hoitaa kotia työn ohella – avioliiton kustannuksella!

Uranaiset, joilla on pakkomielle pyörittää kunnolla sekä kotia että töitä, pistävät avioliittonsa koetukselle, väittää ITV:n This Morning -ohjelman Denise Robertson.

Robertson uskoo, että jotkut naiset stressaavat liikaa siitä, että pystyvät hoitamaan sekä kotiä että töitä täysillä. Ongelmat kasaantuvat, jos nainen ei pysty luovuttamaan osaa kotitöistä miehen harteille. Robertsonin mielestä vaativat työurat ovat tehneet nykypäivän naisista itsenäisempiä ja taloudellisesti pärjäävämpiä eikä paineita epämieluisille avioliitoille ole. Tämän myötä elämä on kuitenkin stressaavampaa.

– Urat ovat antaneet naisille itsenäisyyttä, mutta poissa on se rauhallinen maailma, jonka äitini tunsi, Robertson, 78, kirjoittaa Radio Timesin artikkelissaan.

– Useimmissa perheissä, joissa molemmilla on urat, se on kuitenkin nainen, joka kantaa vastuun kodista.

– Tämä ei aina johdu siitä, että mies on laiska – joillain naisilla on sisäänrakennettu pakkomielle pysytellä kodinhengettärinä samalla, kun hoitavat vaativaa työtään, Robertson huomauttaa.

Nykynaiset uskaltavat lähteä huonosta liitosta

Robertson itse kertoo kasvaneensa onnellisessa perheessä, jossa vain isä kävi töissä. Robertson uskoo, että nykypäivänä pariskunnat hylkäävät avioliiton helpommin, jos se ei toimi, koska taloudellisia paineita ei ole.

– Miksi niin moni avioliitto kaatuu? Jos olen oikeassa siinä, että aiempien sukupolvien avioliitot selvisivät pääosin siksi, ettei naisilla ollut keinoja paeta, niin olihan se vääjäämätöntä, että naisten kovalla työllä ansaittu taloudellinen itsenäisyys sai heidät haluttomiksi pysymään tilanteessa, joka olisi sietämätön.

Kuitenkin tämä tarkoittaa Robertsonin mielestä myös sitä, että miehet ovat vapaampia lähtemään.

– Miehet ovat myös vapautettuja tuntemasta, että heidän pitäisi jäädä, koska he tuovat yksinään leivän pöytään.

Robertson pohtii avioliittojen kaatuvan nykypäivänä herkemmin, koska niiden eteen ei tehdä tarpeeksi töitä. Lähteminen vain siksi, että siihen pystyy, on hänen mielestään masentavaa.

– On surullista, jos uusi itsenäisyytemme saa meidät entistä harvemmin näkemään avioliiton elämänpituisena sitoutumisena.

Kolme kertaa naimisissa ollut ja kaksi kertaa leskeksi jäänyt Robertson ei ymmärrä myöskään avoliittoja.

– En ymmärrä nykyistä haluttomuutta sitoutua avioliittoon silloin, samalla kun kuitenkin sitoudutaan sitäkin varmemmin tulemalla vanhemmiksi. Sanotaan, ettei tarvita sitä paperinpalaa. Mutta avioliittoseremonia on paljon, paljon muutakin kuin paperinpala. Häät kertovat maailmalle, että kuulutaan yhteen.
AVA

Lähde: dailymail.co.uk

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja