Haluatko olla älykkäämpi? Näin voit treenata pääkoppaasi!

Vastoin yleistä luuloa, älykkyyteen voi vaikuttaa. Kokosimme yhteen tärkeimmät keinot, joiden avulla voit kehittää muistiasi ja parantaa ongelmanratkaisukykyäsi.

Aivojakin voi treenata. Kokosimme yhteen tehokkaimmat keinot!

Meditoi

Tuore tutkimus osoittaa, että meditointi todella muuttaa ihmisaivoja ja parantaa muun muassa muistia. Lisäksi se kasvattaa onnellisuuden tunnetta.

Tutkija Richard Davidson Wisconsinin yliopistosta tutki meditointia runsaasti harrastavan miehen aivotoimintaa ja selvisi, että niin hänen ongelmanratkaisukykynsä kuin kykynsä kokea onnellisuutta oli huomattava muihin ihmisiin verrattuna.

Harrasta liikuntaa

Kanadalaistutkimuksen mukaan liikunta treenaa myös aivoja. Jo neljän kuukauden harjoittelulla voit parantaa kognitiivisia taitojasi, etenkin, jos olet aikaisemmin treenannut lähinnä istumalihaksiasi.

Treenaa päätäsi

Aivojumppaa kannattaa harrastaa mahdollisimman paljon: Tee sanaristikoita, pelaa älypelejä, harrasta taiteita ja ratkaise ongelmia. Mitä enemmän haastat itseäsi, sitä nopeampi ongelmanratkaisija sinusta tulee.

Ole ikuinen opiskelija

Älä ole koskaan valmis, vaan haasta itseäsi aina opiskelemaan jotain uutta. Lue paljon ja monenlaisia tekstejä, innostu opiskelemaan tieteitä, taiteita, viihdettä ja kaikkea siltä väliltä.

Kokeile jotain uutta

Harrasta eri liikuntalajeja ja uskalla kokeilla uusia, erilaisia harrastuksia. Näin kehität aivojasi monipuolisesti. Esimerkiksi pianon soiton opettelu tai konekirjoittaminen treenaavat aivojasi eri tavalla kuin vaikkapa tanssiminen.

Syö hyvin ja nuku riittävästi

On selvää, että toimiakseen tehokkaasti aivot tarvitsevat riittävästi lepoa ja hyvää ravintoa. Suosi kasviksia, vihanneksia ja hedelmiä, sekä hyvää rasvaa sisältävää aivoruokaa, kuten lohta ja pähkinöitä.

Lue myös:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja